Uleiul din nuca de cocos te ajuta să slabesti

 

Uleiul din nucă de cocos te ajută să slăbești

uleiul din nuca de cocos te ajuta sa slabesti

 Un ulei să te ajute să slăbești? Cu siguranță ți se pare un lucru ciudat. Cu toate acestea, în ciuda numeroaselor idei preconcepute vehiculate, nu toate uleiurile și materiile grase contribuie la luarea în greutate sau sunt nocive pentru sănătate. Chiar din contră. Unele au o mulțime de beneficii asupra sănătății și te pot ajuta să slăbești. Este și cazul uleiului din nucă de cocos, un produs exotic care ar trebui să ocupe un loc privilegiat în bucătăria ta.

 

Uleiul din nucă de cocos este un activator al metabolismului

 Extras din nucile de cocos uscate, uleiul din nucă de cocos virgin (nerafinat, fără adjuvanți) face parte din categoria uleiurilor de origine vegetală care nu sunt stocate în organism. Spre deosebire de materiile grase tradiționale precum untul sau grăsimile animale, uleiul din nucă de cocos nu prezintă nici un risc pentru greutatea sau sănătatea ta. Dar cum contribuie acest tip de ulei la pierderea în greutate? Răspunsul se află înainte de toate în compoziția sa intrinsecă.

 

 Uleiul din nucă de cocos este bogat în acizi grași cu lanț mediu, în acid lauric în special. Asimilat extrem de ușor de către organism, acest tip de acizi grași sunt transferați automat în ficat și arși imediat după ingestie. Dar asta nu este totul. Accelerând metabolismul, uleiul din nucă de cocos contribuie la arderea eficientă a celorlalte grăsimi din corpul tău.

 

Uleiul din nucă de cocos taie pofta de mâncare

 Un alt atu major al uleiului din nucă de cocos este următorul: conferă rapid senzația de sațietate. Cu alte cuvinte, în momentul în care îl consumi, te vei simți sătulă mult mai repede. Această senzație de sațietate îți va permite să mănânci mai puțin și să eviți ronțăitul dintre mese. Astfel, vei consuma mai puține calorii și vei pierde mai ușor în greutate. Cum poți integra acest tip de ulei în alimentația de zi cu zi?

 Pentru a profita din plin de atuurile uleiului din nucă de cocos, pentru a slăbi cu ajutorul acestuia, este de ajuns să consumi în jur de două-trei linguri pe zi. Îl poți consuma în stare pură, îl poți adăuga în cafea sau în ceai, sau să-l folosești la gătit și la prăjit. O altă modalitate de a beneficia de proprietățile uleiului din nucă de cocos este să îl amesteci cu sucul de fructe sau de legume. Pentru rezultate optime, combină consumul de ulei din nucă de cocos cu o activitate fizică regulată.

Categorie: