Mască naturală pentru pielea mixtă

De ce este particulară pielea mixtă?

Mască naturală pentru pielea mixtă Rutina zilnică de îngrijire pentru pielea mixtă poate fi o provocare, deoarece uneori nu este atât de ușor să aveți grijă în același timp și de zonele uleioase și de cele uscate ale pielii.

 Pielea mixtă este cea uscată în anumite zone precum pomeții și obrajii și uleioasă în alte zone, cum ar fi fruntea, nasul și bărbia. Zona grasă este cunoscută și sub denumirea de zona T a feței și este mai susceptibilă la imperfecțiuni, cum ar fi porii măriți, punctele negre sau chiar coșurile, în timp ce zona uscată are de obicei un aspect mai opac și mai puțin flexibil.

 Combinarea acestor două tipuri de piele face ca îngrijirea pielii mixte să fie puțin complicată, deoarece necesită un produs sau tratament pentru a-i oferi hidratarea de care are nevoie în zona uscată și care să nu îngrașe și mai mult zona T.

 În aceste cazuri, curățarea pielii dimineața și seara, pe lângă utilizarea unui produs hidratant este esențială, dar puteți folosi și măști speciale pentru a echilibra acest tip de piele. Și deși puteți găsi multe produse pe piață destinate să aibă grijă de acest tip de piele, puteți, de asemenea, să vă pregătiți propriile formule cu mai multe ingrediente naturale, deoarece veți putea echilibra producția de grăsime din zona T și oferi nutriție pentru zonele uscate sau delicate.

 Deși în prezent există multe produse pentru îngrijirea acestui tip de ten, în acest articol vă oferim o mască excelentă preparată din ingrediente naturale, care vă va oferi îngrijirea de care aveți nevoie. Dacă doriți să știți cum să o pregătiți și să o aplicați, nu ratați acest articol.

Mască pentru pielea mixtă

 Pentru a prepara această mască pentru pielea mixtă, vom folosi amestecul a două tipuri de argilă, cea albă și cea verde, care vor avea o acțiune purificatoare asupra pielii, în special în zona T.

 De asemenea, vom adăuga ulei de jojoba în prepararea acesteia, care oferă hidratare în special în zonele mai uscate care au nevoie, cum ar fi pomeții și obrajii. Combinația dintre aceste trei ingrediente va avea ca rezultat un echilibru mai bun al acestui tip de piele, în timp ce îl va lăsa bine hidratat, protejat și foarte moale.

Ingrediente necesare:

 - 1 linguriță de argilă albă

 - 1 linguriță de argilă verde

 - 2 lingurițe de apă minerală

 - 1 lingură de miere

 - 2 picături de ulei de jojoba

Cum se prepară și cum se aplică masca?

 Pentru a prepara această mască pentru tenul mixt, trebuie să adăugați într-un bol o linguriță de argilă albă și alta de argilă verde, apoi apa minerală și agitați bine. Când obțineți un amestec mai mult sau mai puțin omogen, adăugați lingura de miere și picăturile de ulei de jojoba și amestecați bine astfel încât toate ingredientele să se omogenizeze.

 În continuare, trebuie să aplicați această mască pe pielea feței perfect curată și puțin umedă, evitând zona din jurul ochilor. Când aveți masca complet întinsă, lăsați-o să acționeze timp de 10 minute. După acest timp, o puteți îndepărta clătind cu multă apă rece. Puteți aplica această mască o dată pe săptămână pentru a echilibra pielea mixtă.