Ce este un miracol?

 

Ce este un miracol?

ce este un miracol

 Când se petrece ceva minunat și excepțional pentru care nu există o explicație rațională, se spune că s-a întâmplat un miracol. Se numește de asemenea miracol ceea ce, prin intermediul intervenției divine, se manifestă în viața ta pentru a o îmbunătăți. Uneori, se numește miracol ceva care te face să simți că viața are magie și mister. Cu toate că definițiile variază, multe religii și culturi din alte timpuri și de azi au un concept despere ceea ce este un miracol și recunosc miracolele ca fiind o realitate.

 

Originea și semnificația cuvântului miracol

 Cuvântul miracol provine din termenul latin miraculum, care înseamnă "a privi". Miraculum la rândul său provine din mirari, care înseamnă "a contempla cu admirație, mirare sau stupefacție". În antichitate se numea miraculum tot ceea ce nu putea fi înțeles. În timp, cuvântul miracol a ajuns să fie definit, conform Dicționarului Explicativ, ca un "fapt inexplicabil prin legile naturale și care se atribuie intervenției supranaturale de origine divină".

 Augustin din Hipona, cunoscut ca Sfântul Augustin, a definit un miracol în De utilitate credendi ca fiind ceva "misterios și insolit, ce pare să readucă speranța și capacitatea de a se uimi celui care îl contemplă".

 Tomas de Aquino în Suma de Teologia, identifică un miracol ca fiind ceva realizat de Dumnezeu dincolo de cauzele cunoscute de oameni.

 

Tipuri de miracole

 Se poate spune că unele miracole sunt mai dramatice în timp ce altele sunt mai subtile.

 Miracolele dramatice tind să aibă legătură cu anumite acțiuni, persoane, obiecte sau locuri. O vindecare spontană petrecută la vizitarea mormântului unui sfânt sau salvarea dintr-un accident prin rostirea unei rugăciuni se consideră ca fiind ceva dramatic.

 Miracolele mai subtile se percep astfel pentru că se petrec în mod întâmplător și aproape imperceptibil. Felul în care s-a îndeplinit o rugăminte care s-a realizat cu trei săptămâni în urmă, ne face să ne gândim că ar putea fi un miracol sau o coincidență. Din păcate, uneori nici nu ne mai amintim că am cerut un miracol și nici nu recunoaștem când vreo rugăminte de-a noastră a devenit realitate.

 

    Definiții contemporane despre ceea ce este un miracol

Miracolul este un semn de iubire:

 A crede în miracole este un semn de credință. Creștinismul explică un miracol ca fiind un fapt un supranatural fără o explicație științifică rațională care exprimă iubirea lui Dumnezeu față de ființele umane.

Miracolul este o schimbare a percepției:

 Cartea Un Curs de Miracole propune faptul că miracolele sunt schimbări de percepție. Conform acestui text, ființele umane au o iubire necondiționată față de Dumnezeu și trebuie doar să ceară pentru a obține ceea ce au nevoie. Cu toate că miracolele sunt realizate de Divinitate, ființa umană are posibilitatea de a-l realiza cerându-i ajutor lui Dumnezeu.

Miracolul este comunicarea cu Divinitatea:

 Pentru unele persoane, miracolele sunt modul în care Dumnezeu comunică cu ființa umană. Miracolele, din această perspectivă, sunt evenimente la care se poate medita pentru a ajunge la o cunoaștere mai profundă a lui Dumnezeu și a sa însuși în cadrul procesului.

Miracolul este o manifestare a gândirii umane:

 Cei care cred în metafizică, legea atracției și alte variante ale gândirii Noii Ere, înțeleg că divinitatea este iubirea însăși, o forță care răspunde necesitățile și dorințelor creațiilor sale. Oamenii, ca fiind ființe care gândesc, au capacitatea de a-și crea propria lor realitate și de a face miracole prin intermediul intențiilor, gândurilor și emoțiilor lor. Universul răspunde acestor dorințe, punând în funcțiune legile sale cu scopul de a le îndeplini.

 

Miracolele din viața noastră

 Chiar dacă ai decis că miracolele nu există ca evenimente extraordinare, poți să privești în jurul tău și să recunoști semnele de iubire care te înconjoară. Dacă un miracol este o expresie a iubirii, atunci tot ceea ce trezește această emoție în tine are posibilitatea de a realiza o schimbare pozitivă în viața ta, care îți transformă percepția asupra lucrurilor. Existența miracolelor depinde de definiția dată de fiecare persoană acestui fenomen și mai ales, de credința în existența lumii spirituale.

Categorie: