Arhanghelul Mihail, conducătorul oștilor cerești ale lui Dumnezeu

 

Arhanghelul Mihail, conducătorul oștilor cerești ale lui Dumnezeu

arhanghelul mihail conducatorul ostilor ceresti ale lui dumnezeu

 Arhanghelul Mihail este cel mai cunoscut dintre arhangheli. Este de asemenea cel mai invocat, cel la care se roagă cei mai mulți oameni și căruia multor persoane îi cer ajutorul. Acest lucru se datorează rolului său de luptător spiritual.

 

Cele patru funcții ale Arhanghelului Mihail

 Arhanghelul Mihail este înainte de toate, inamicul lui Satana. El este de asemenea îngerul morții care se spune că oferă sufletelor posibilitatea de a se căi înainte de a muri. A treia funcție a sa este de a cântări sufletele într-o balanță perfectă în ziua Judecății Finale. Este de asemenea gardianul Bisericii Universale.

 

Arhanghelul Mihail în scrieri

 Numele arhanghelului Mihail semnifică "Cel care este asemenea lui Dumnezeu". În scrierile religiilor abrahamice, arhanghelul Mihail este cunoscut ca fiind conducătorul oștilor angelice. El este "Conducătorul Oștilor lui Dumnezeu" în religia iudeică, islamică și creștină. Numele său se menționează atât în Vechiul Testament cât și în Noul Testament din Biblie.

 

Atributele arhanghelului Mihail

 Datorită acestor referințe religioase, arhanghelul Mihail este reprezentat cu armele sale de luptător. Imaginea cea mai populară îl reprezintă ca fiind biruitorul lui Satana, având călcâiul pe capul îngerului căzut. Aproape întotdeauna are o spadă și o lance cu care își învinge dușmanul.

 Atributele arhanghelului Mihail se referă la rolul său de justițiar, protectorul celor inocenți și judecător al celor răi.

 

Simbolismul arhanghelului Mihail

 Fiecare atribut al arhanghelului Mihail are un simbolism esențial pentru a înțelege rolul său în viața ființei umane.

 - Imaginea unui luptător reprezintă apărarea contra forțelor răului și întunericul care învăluie ființa umană, precum ignoranța, inconștiența și sclavia bunurilor materiale sau emoționale.

 - Denumirea sa de "Principe al Luminii" reprezintă iluminarea drumului ființei umane spre eliberarea sa de întunericul temerilor.

 - Arhanghelul Mihai reprezintă forța voinței ființei umane de a se confrunta cu provocările vieții. Reprezintă în același timp credința în bine.

 - Cascheta sa reprezintă invizibilitatea, invulnerabilitatea și puterea. Protejează gândurile de negativitate.

 - Scutul reprezintă universul. Este protecția care îi transmite adversarului său că nu poate învinge iubirea.

 - Spada reprezintă lumina care conferă forță spirituală. Cu această forță se restabilesc pacea și justiția divine. Spada semnifică de asemenea arma adevărului. Cu aceasta se rupe vălul care crează ignoranța.

 - Balanța semnifică justiția, echilibrul și ordinea. În balanță atârnă acțiunile bune și rele, echilibrate de iubirea și bunătatea care înalță sufletul uman.

 - Când Arhanghelul Mihail poartă chei, acestea reprezintă puterea pentru a deschide poarta cerului sufletelor care datorită acțiunilor, gândurilor și sentimentele lor și-au câștigat intrarea în Paradis.

 - Lanțurile reprezintă puterea sa de a rupe legăturile care fac din ființa umană un sclav al viciilor și dorințelor.

 - Mantia sa reprezintă protecția și puterea protecției ființelor umane de vibrațiile negative ale ființelor inferioare. 

 Atât la nivel literal cât și la nivel simbolic, arhanghelul Mihail reprezintă justiția și lupta pentru Bine. Rolul său în scrierile biblice îl evidențiază ca fiind conducătorul armatelor lui Dumnezeu, care sunt forțele binelui în univers. Semnificația sa implică protecția, siguranța, puterea, depășirea obstacolelor și distrugerea fricii și a îndoielii. De aceea, arhanghelul Mihail inspiră ființa umană să înainteze plin de curaj și de forță pe calea săvârșirii binelui divin.

Categorie: