Îngerii, prietenii noștri invizibili

 

Îngerii ne învață și ne ghidează către Înțelepciune

ingerii prietenii nostri invizibili

 Te-ai întrebat vreodată ce sunt îngerii și în ce mod prezența lor invizibilă simțurilor ar putea să facă parte din planul divin? Lumea invizibilă este o altă parte a lui Dumnezeu pe care ființa umană nu o vede, ci o presimte și dorește să o cunoască. Îngerii sunt prietenii invizibili care te învață și te ghidează către Înțelepciune.

 Crezul creștin exprimă astfel: "Cred în unul Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului, al tuturor celor văzute și nevăzute”. Între ceea ce este vizibil și ceea ce este invizibil se află îngerii.

 

Rolul îngerilor de lumină în cadrul creației

 Câteva modalități prin care îngerii ajută ființa umană să-l cunoască pe Dumnezeu și lumea invizibilă sunt:

 - Îngerii sunt legătura dintre cer și pământ (între lumea invizibilă și lumea vizibilă).

 - Îngerii sunt forțele invizibile ale creației care conectează viața obișnuită cu forța creatoare pe care o numim Dumnezeu.

 - Comuniunea cu îngerii reprezintă o modalitate directă de a-l cunoaște pe Dumnezeu.

 - Îngerii învață ființele umane să cunoască creația în totalitatea sa.

 - Îngerii revelează minții umane acele lucruri pe care aceasta nu le poate cunoaște singură.

 - Ființa umană cunoaște îngerii în rolul său de mesageri, însă ei sunt mult mai mult decât atât. Sunt ființe care au esență divină. Sunt emanații pure ale lui Dumnezeu.

 - Îngerii există pentru a-l slăvi pe Dumnezeu, iar ființa umană care le caută prezența se armonizează cu "cântecele lor de slavă".

 - Ființa umană intră în comuniune cu divinitatea atunci când acceptă ghidarea Îngerilor.

 - Cu toate că puține persoane văd sau percep îngerii, cântecele lor sau prezența lor armonioasă este suficientă pentru a o apropia pe ființa umană de Dumnezeu. Nu este necesar să-i vedem cu ochii sau să-i auzim. Prezența lor invizibilă ajută ființa umană să-și reîntregească viața atunci când le cere ajutor.

 - Viața fără îngeri nu este plăcută sau naturală. Pentru că îngerii sunt o parte din ființa lui Dumnezeu, ei oferă acces la o realitate mai mare la care ființa umană nu poate ajunge cu ușurință.

 - Îngerii nu au limite în timp. Există într-o stare de eternitate în care totul este trăit în "timpul prezent". În timpul comuniunii sau a întâlnirii cu îngerii, ființa umană experimentează această stare și ajunge să cunoască cerurile sau lumea invizibilă.

 - Îngerii pot fi percepuți cu simțurile, însă doar dacă intră în lumea noastră materială. Anumite persoane descriu un miros de parfum, o lumină sau un moment de iluminare mentală. Îngerii care apar în picturi sau desene sunt reprezentări care încearcă să exprime caracteristicile spirituale ale îngerilor prin intermediul limitelor materiei.

 - Cunoașterea îngerilor înseamnă dobândirea înțelepciunii lumii invizibile.

 - Când ființa umană își menține mintea închisă datorită orgoliului, ignoranței și fricii, își închide inima față de îngeri. A accepta posibilitatea ca îngerii să existe ajută la deschiderea inimii pentru ca aceasta să fie cuprinsă de înțelepciune.

 - Misiunea cea mai importantă a îngerilor în lumea materială este de a uni lumea vizibilă, adică ființele umane, cu lumea invizibilă, adică cu Dumnezeu și Ierarhiile Angelice.

 Îngerii, ca prieteni invizibili, ajută ființa umană să se apropie și să-l cunoască pe Dumnezeu. Nu este necesar să-i vezi sau să-i auzi pentru a le primi învățăturile și ghidarea. Mesajul lor este cel al iubirii, iar această forță invizibilă ajunge direct în inimă.

Categorie: