Aromaterapie si astrologie

 

Aromaterapia, zodiile și astrologia

aromaterapie si astrologie

 Nicholas Culpeper, cel mai mare botanist și farmacist al secolului al XVII-lea, a redactat mai multe cărți în cadrul cărora a asociat medicina fitoterapică cu astrologia. Fiecare semn astrologic este guvernat de o planetă. Culpeper este primul care a asociat uleiurile esențiale cu planetele. Drept urmare, îți poți alege uleiurile esențiale în funcție de influențele planetare.

 

Zodia Berbec

 Semn de Foc, zodia Berbec este guvernat de planeta Marte. Berbecii au nevoie să calmeze tensiunile și să își țină sub control impulsivitatea care îi caracterizează. Vor reuși să facă acest lucru cu ajutorul uleiurilor esențiale de Palmarosa sau de Mușcată.

 

Zodia Taur

 Semn de Pământ, zodia Taur este guvernat de Venus. Uleiul esențial de Rozmarin îl va ajuta să ia deciziile mai importante. Aromele dulci și florale ale uleiului esențial de ylang-ylang sau de trandafir îl vor ajuta să fie mai calm, să se relaxeze.

 

Zodia Gemeni

 Zodia Gemenii, semn de Aer, sunt guvernați de Mercur. Deoarece aveți tendința ca în unele situații să fiți mult prea nervoși, aveți nevoie de uleiuri esențiale precum cel de mentă sau de cimbru care vă vor ajuta să vă regăsiții buna dispoziție.

 

Zodia Rac

 Zodia Rac, semn de Apă, este guvernat de Lună. Pentru a conferi mai multă serenitate naturii tale hipersensibile îți vin în ajutor următoarele uleiuri esențiale: de mușețel și de lavandă. Uleiul esențial de cedru îți va da curaj atunci când este nevoie.

 

Zodia Leu

 Zodia Leu, semn de Foc, este guvernat de Soare. Uleiul esențial de smirnă te va ajuta să te relaxezi, să uiți de griji.

 

Zodia Fecioară

 Zodia Fecioara, semn de Pământ, este guvernat de planeta Mercur. Uleiul esențial de oregano te va ajuta să scapi de excesul de perfecționism care te caracterizează, te va ajuta să îți regăsești echilibrul. Și uleiul esențial de mentă sau de lavandă ți se potrivește.

 

Zodia Balanța

 Zodia Balanța, semn de Aer, este guvernat de planeta Venus. Uleiul esențial de salvie îți va conferi o viziune mai clară asupra lucrurilor. Uleiurile esențiale de iasomie sau de trandafir vor fi în acord perfect cu natura ta sensibilă.

 

Zodia Scorpion

 Scorpionul, semn de Apă, este dominat de planetele Pluto și Marte. Pentru a-ți calma remușcările, ai nevoie de ulei esențial de mir. Mirosurile mai lemnoase de patchouli și de pin se potrivesc perfect cu caracterul tău mistic și secret.

 

Zodia Săgetător

 Săgetătorul, semn de Foc, este guvernat de Jupiter. Uleiul esențial de busuioc te va ajuta să scapi de tendința de a trece de la o extremă la alta.

 

Zodia Capricorn

 Capricornul, zodie de Pământ, este guvernat de planeta Saturn. Împotriva melancoliei ce are tendința să se instaleze la fiecare schimbare de anotimp, folosește ulei esențial de neroli. Personalității tale i se mai potrivește și uleiul esențial de eucalipt.

 

Zodia Vărsător

 Vărsătorul, zodie de Aer, este guvernat de Uranus. Pentru a rămâne concentrată asupra obiectivelor tale, folosește ulei esențial de Santal. Aromele de citrice precum portocale, lămâie, grapefruit te vor ajuta să îți păstrezi optimismul.

 

Zodia Pești

 Semn de apă, zodia Peștii sunt guvernați de planeta Neptun. Pentru a trece cu succes peste orice obstacol întâlnit în cale, folosește ulei esențial de chiparos. Și uleiul de lavandă este util, datorită proprietăților sale calmante și anti-depresive.

Categorie: