S.O.S copii obezi!

 

S.O.S copii obezi!

s o s copii obezi Când toată lumea se ferește în ziua de azi de obezitate și de efectele negative ale acesteia, parcă mai auzim câte o mămică sau câte o bunică plângându-se că fetița ori băiețelul nu a mâncat tot din farfurie. Numărul bebelușilor și a copiilor obezi este în continuă creștere în ziua de azi în întreaga Europa și în lume, și trebuie identificate cauzele și de asemenea și efectele asupra sănătății de-a lungul anilor și metodele de combatere și tratare a obezității infantile.

 

Cauzele obezității la copii

 Obezitatea se poate manifesta de la cele mai fragede vârste. Grija mămicilor și a bunicilor pentru ca bebelușul să se învețe de mic să pape tot din farfurie și de asemenea lipsa de mișcare, statul la televizor mult și jocurile pe calculator preferate în locul jocurilor în aer liber, sunt cei mai mari aliați ai obezității infantile. Plimbările în aer liber sunt din ce în ce mai „de domeniul trecutului„ iar jocurile pe calculator și desenele animate iau locul bonei și a partenerilor de joacă. De asemenea, gustările extrem de nesănătoase și stilul de viață necorespunzător pot provoca obezitate. Nerespectarea unui program zilnic de masă și de somn, mâncarea prea grasă oferită copiilor și dulciurile în exces nu fac altceva decât să transforme copilul în unul obez. Ba mai mult, unii copii sunt încurajați să mănânce mecanic la televizor sau în fața laptopului, în speranța că vor mânca mai mult. toate aceste obiceiuri nesănătoase duc la obezitate.

 

Efectele obezității de la copil la adult

 Obezitatea are multe efecte asupra sănătății, și toate sunt negative. Copilul începe în primul rând să sufere traume emoționale fiind ținta glumelor copiilor din anturajul său la școală ori grădiniță. Nici din punct de vedere fizic nu stăm prea bine. Colesterolul crescut la vârste fragede, îngroșarea vaselor de sânge pot duce la boli de inimă și la tot felul de alte afecțiuni ale ficatului ori stomacului spre exemplu.

 

Trucuri pentru a evita și a combate obezitatea la copii

 Oricine a ținut vreodată un regim de slăbire știe cât de greu este să fie dus până la capăt. Imaginați-vă că, pentru un copil este de două ori mai greu. Este mic, poftește, stomacul său este obișnuit într-un anume fel și apoi să aplicați o dietă draconică? În nici un caz. Pentru a evita dar și pentru a trata obezitatea nu trebuie să înfometați copilul ori să îl privați de orice fel de dulciuri, ci mai degrabă să îi faceți un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare. Jocurile pe calculator și statul la televizor ar trebui limitate la maxim două ore pe zi, iar programul de masă și somn ar trebui stabilit și respectat. Copilul are nevoie de 3 mese pe zi și două gustări sănătoase și de o oră rezonabilă de a se culca. Evitați să îi dați prăjeli, mâncăruri grase, cartofi prăjiți, și încercați mai degrabă să îi introduceți în dieta zilnică salate, fructe, supe, înlocuiți cartofii prăjiți cu cei la cuptor făcuți pe hârtie de copt, evitați să mai cumpărați dulciuri și gătiți chiar dvs. în casă dulciuri sănătoase.

Categorie: