Cele mai frecvente probleme într-o relație de cuplu

 

Cele mai frecvente probleme într-o relație de cuplu

cele mai frecvente probleme intr o relatie de cuplu Familia se bazează pe iubire, respect și înțelegere, plus multe alte atribute. Dar există și o mulțime de probleme ce pot apărea în familie, fie ea cu copii sau nu, pe parcursul anilor lungi de căsnicie. Dacă nu a fost dragoste curată de la început, atunci problemele nu contenesc să apară. De asemenea, dacă apar minciuni și trădări în relație, aceasta se poate rupe treptat și copiii sunt cei ce vor avea cel mai mult de suferit. Problemele ce pot apărea într-o relație de cuplu sunt numeroase, și se poate trece peste ele cu mult calm, răbdare și iubire, dar și cu înțelegere din partea ambilor parteneri.

 

Alcoolismul

 Unul din principalele motive de divorț și cele mai aprige probleme ce pot apărea într-o familie este alcoolismul. Acesta distruge relația încet-încet din mai multe puncte de vedere. Lipsa de respect a partenerului alcoolic față de celălalt, problemele financiare și de sănătate sunt doar câteva semnale de alarmă. De cele mai multe ori, este vorba de persoana de sex masculin care consumă alcool, dar situația poate fi și invers. Alcoolul are multe efecte nedorite în viața conjugală și este un motiv întemeiat ce poate duce la separare.

Alcoolul afectează sistemul nervos, și foarte ușor se poate trece de la dragoste la ură, și mai mult, la violență. Regretele de după mahmureală sunt de obicei tardive iar partenera rămâne cu un gust cât se poate de amar. De asemenea, alcoolul scade performanța sexuală, așadar afectează relația de cuplu și pe plan sexual nu numai afectiv. Dacă există și copii implicați într-un cuplu în care unul dintre părinți consumă alcool, efectele sunt dezastruoase în privința educației și a comportamentului alcoolicului față de aceștia.

 

Trădările

 Atunci când unul dintre parteneri îl trădează pe celălalt și are o aventură cu o altă persoană, apar discuții și certuri. O aventură însă nu trebuie să însemne și ruperea definitivă a unei relații, ci se poate ierta fapta necugetată. Însă dacă doar iertăm și nu uităm, dacă la fiecare ceartă partenerului care a înșelat i se aduce aminte de fapta săvârșită, nu este tocmai un lucru bun. Aventura este de fapt un semnal de alarmă al unuia din parteneri a faptului că nu este fericit în relație, dar nici nu vrea să își abandoneze partenerul. Ambii parteneri trebuie să conștientizeze problemele din cuplu și să găsească o rezolvare. Desigur, o astfel de veste este șocantă însă o decizie pripită poate fi un lucru pe care mai târziu îl vor regreta ambii parteneri. Unele persoane devin infidele din cauză că sunt neglijate de partenerul de viață, din cauza monotoniei ce apare în cuplu, unii înșeală partenerii tocmai după apariția copiilor și motivează acest lucru ca fiind principala cauză, în timp ce alții înșeală de curiozitate. Nu puține sunt femeile căsătorite virgine și care își înșeală partenerul din curiozitatea de a vedea cum decurge actul sexual cu un alt bărbat. Și nu puțini sunt domnii care își caută alinarea în brațele altei femei deoarece soția nu le mai acordă atenție, sau nu se mai îngriește corespunzător, sau pur și simplu se simt singuri în căsnicia lor. Infidelitatea este considerată principalul ucigaș al încrederii.

 

Refuzul activității sexuale

 Dacă unul din parteneri refuză contactul sexual în mod repetat, și dacă dorința sexuală scade, atunci cu siguranță fie este o problemă la nivelul cuplului, fie stresul, depresia sau alte probleme la nivel fizic intervin. Cu toate acestea, refuzul unuia dintre parteneri a activității sexuale nu este de neglijat. Acesta trebuie încurajat să meargă a doctor pentru un control, să își descopere cauza scăderii libidoului (pierderea jobului, probleme la serviciu, în familie...) și să se evite presarea și stresarea partenerului în cauză pe acest subiect.

 

Lipsa de înțelegere cu părinții sau cu copiii partenerului

 Atunci când unul din parteneri nu se înțelege cu părinții sau cu copiii din altă căsnicie a celuilalt partener, intervin problemele. Persoanele apropiate de regulă pot induce anumite idei partenerului și o luptă continuă pentru dragoste are loc zi de zi. Cu siguranță că această problemă este și mai stringentă dacă partenerii locuiesc împreună cu aceste persoane sub același acoperiș. Nu trebuie să fie o luptă continuă pentru câștigarea iubirii și atenției persoanei iubite, ci trebuie să ajungeți cu toții la un numitor comun, fără ultimatumuri.

 

Gelozia

 O altă problemă foarte gravă ce poate apărea pe parcursul unei relații este gelozia. Aceasta transformă partenerul gelos într-un adevărat ofițer SRI iar pe celălalt, într-un veșnic urmărit. Verificarea conturilor personale de e-mail, a celor de pe rețelele sociale, a mesajelor din telefon, verificarea buzunarelor pentru a vedea orice indiciu ce poate duce cu gândul la infidelitate (un pix nou, o carte de vizită), insinuările și suspiciunile permanente, toate acestea devin un chin pentru ambii parteneri.

Categorie: