Alege sa nasti natural

 

De ce să alegem nașterea naturală?

nastere naturala sau cezariana Nașterea este unul din cele mai frumoase evenimente din viața unei mămici. Fie că este prima sau a doua, sau, de ce nu, a treia naștere, evenimentul rămâne unic și foarte frumos. Este un moment deosebit acela în care după o strădanie atât de mare și un efort incomensurabil, să ne putem strânge bebelușii în brațe. Nașterea naturală presupune un efort foarte mare din partea mămicii dar și un curaj deosebit. Dar încă ne întrebăm... de ce ne trebuie curaj? Oare nu așa nășteau femeile înainte? Oare nu așa s-au adus pe lume copiii înainte de operația de cezariană? Desigur, și această operație este necesară în anumite cazuri în care dacă s-ar aduce pe lume copilul pe cale naturală, s-ar putea întâmpla o tragedie, fie pentru mamă fie pentru copil. Dar de ce a devenit operația de cezariană atât de „la modă„ iar naștera naturală este catalogată drept chinuitoare și periculoasă?

 

Travaliul

 Orice naștere naturală începe cu un travaliu. Acesta de obicei coincide cu ruperea membranelor, sau, popular cu ruperea apei, și poate dura câteva ore bune. Travaliul se declanșează brusc dar durerile mari sunt abia la sfârșitul acestuia, aproape de momentul expulziei. Faza latentă a travaliului este și cea mai lungă și se poate observa pe slip sânge sau dopul gelatinos format de la începutul sarcinii.

Contracțiile au loc la 30 de minute, urmând ca perioada să scadă progresiv. În faza activă a travaliului, contracțiile au loc destul de repede, și viitoarea mămică are nevoie de suport moral, fie că vine din partea soțului, a familiei sau a moașei. În faza de tranziție, care durează aproximativ un sfert de oră, contracțiile sunt mai dese și pot fi însoțite de stări de vomă și amețeli, dar și de senzația de a împinge. Pe toată durata travaliului, esențială este mișcarea și respirația cât mai profundă. Controlul respirației ajută foarte mult la depășirea contracțiilor dureroase.

 

Nasterea, momentul mult așteptat

 Momentul mult așteptat este cel al expulziei copilului. Acest stadiu nu durează foarte mult, de obicei, de la 15 minute, până la câteva ore, în cazuri mai deosebite. În principiu, în acest stadiu este necesar controlul respirației și împingerea cât mai corecta, conform indicațiilor medicului sau a moașei care vă asistă. Epiziotomia este în general necesară. Această procedură presupune efectuarea unei incizii chirurgicale a perineului, mușchiul de la vulvă până la anus. Beneficiile epiziotomiei sunt nașterea mai rapidă, prevenirea rupturii de perineu, prevenirea incontinenței urinare, însă sunt și acum ample controverse pe această temă. În general, trebuie să știți că epiziotomia se va efectua aproape de momentul expulziei și nu veți simți chiar nimic. Expulzia nu este atât de grea cum pare. Cu puțin noroc, puteți naște foarte repede, dar și dacă aveți mai mult de așteptat, nu veți împinge în tot acest timp și dacă medicul simte că ceva nu este în regulă, vă va pregăti de urgență pentru operația de cezariană. Nimic nu se compară cu momentul în care vă puteți ține copilul în brațe, când vi se pune copilul la piept și când îl simțiți atât de cald și de moale lângă dvs. Nașterea naturală are acest mare beneficiu, în comparație cu nașterea prin cezariană. De asemenea, acum există multe medicamente și multe tehnici prin care durerile din timpul travaliului și nașterii sunt diminuate. Nașterea naturală a fost și va rămâne cea mai bună și naturală metodă și cale de a aduce pe lume copii. Avantajul nașterii naturale este acela că vă veți recupera mult mai repede decât după o operație de cezariană și este bine pentru întreg organismul dvs. să nașteți natural.

 

Categorie: