Cum facem baie copilului

 

Ora de băiță

cum facem baie copilului Încă de la naștere, copilul trebuie îmbăiat. Băița trebuie să devină parte din rutina zilnică, deoarece aceasta va ajuta bebelușul și ulterior copilul să își dezvolte un program mai bine structurat. Spre exemplu, după băiță în general urmează somnul. Așa copilul își va forma un program mai bun și de asemenea și obiceiuri sănătoase pentru viitor.

 

Reguli de bază pentru o baie reusita

 Baia trebuie să fie un moment extrem de plăcut pentru copil și pentru părinți. Nu trebuie să vă grăbiți atunci când îmbăiați copilul, pe motiv că răcește. Cu o cameră încălzită bine și apa la temperatura ideală (36-38 grade Celsius), copilul nu va răci dacă îl lăsați să se bălăcească cinci minute în plus. Nu uitați că supravegherea este extrem de importantă. Copilul trebuie să fie în siguranță și să nu existe posibilitatea ca acesta să alunece în apă sau să fie în alt fel de primejdie. De aceea, până la vârsta de cinci ani, copilul trebuie supravegheat la baie. Pregătiți de dinainte toate cele necesare, hăinuțele, cremele, prosoapele, scutecul, pentru ca micuțul să nu aștepte prea mult până ce va fi schimbat sau să stea nesupravegheat.

 

Băița este un moment de distracție în familie

 Băița poate fi cel mai distractiv moment al zilei. Înconjurat de rățuște de plastic și alte jucării plutitoare, bebelușul se va simți foarte bine bălăcindu-se și bătând apa cu mânuțele și cu picioarele. Un cântecel este foarte bine-venit la băiță. Distracția este și mai mare atunci când participă ambii părinți la baie. Și dacă bebele se simte în largul lui, acesta va începe să se joace în timp ce îl îmbăiați. Băița zilnică este o rutină ce trebuie să aibă loc încă de la naștere. Așadar, specialiștii recomandă ca baia să aibă loc în jur de ora 20- 21 seara, înainte de culcare. Dar unele mămici îmbăiază copilul dimineața, și, vara, se poate îmbăia copilul de mai multe ori pe zi. Cert este că băița este un obicei foarte sănătos pe care copiii îl vor deprinde în viață.

 

Evitați înecul și arsurile

 De câte ori nu auzim de tragedii întâmplate la băiță? Desigur, nu trebuie să fie și cazul nostru. Dacă un adult îi face baie copilului, cu siguranță nu se va întâmpla nimic rău și grija va fi foarte mare, atenția sporită. Încă de la început trebuie să vă asigurați că apa nu frige, și să evitați să turnați apă clocotită în copaie în preajma copilului. Arsurile și opărelile nu au loc în familia dvs.! Testați apa cu cotul sau cu un termometru pentru a vă asigura că este bună. Țineți cont că un bebeluș are o piele foarte sensibilă. De asemenea, nu lăsați copiii în grija altor copii, ci mai degrabă înveliți micuțul într-un prosop sau halat și luați-l cu dvs. pentru a vă rezolva urgențele. Dacă cel mic are frate sau soră, încercați (atunci când cel mic se mai mărește) să le faceți loc amândurora în cadă, și astfel distracția va fi mult mai mare.

Categorie: