Împrumutăm sau cumpărăm lucruri pentru bebeluș?

 

Împrumutăm sau cumpărăm lucruri pentru bebeluș?

Împrumutăm sau cumpărăm lucruri pentru bebeluș? Una dintre cele mai înrădăcinate tradiții ale românilor este împrumutarea lucrurilor necesare bebelușilor în primele luni și ani de viață. Cu siguranță că avem vecine, prietene, verișoare sau alte cunoștințe care la rândul lor sunt mămici și au copiii mai mari. Astfel, pentru a nu mai cheltui o grămadă de bani pe cărucior, pătuț, hăinuțe și alte accesorii, tinerele mămici preferă să împrumute unele din aceste lucruri. Însă nu întotdeauna aceasta se dovedește a fi o idee bună. De cele mai multe ori, această practică, a împrumutatului, se dovedește a fi chiar periculoasă pentru bebeluși. Să vedem ce lucruri se pot împrumuta și ce accesorii trebuie cumpărate pentru a evita situațiile neplăcute.

 

Pătuțul și căruțul – împrumutăm sau cumpărăm?

 Căruciorul pentru cel mic poate fi împrumutat cu siguranță. Dacă este în perfectă stare de funcționare, dacă este bine întreținut, acesta este bine să fie împrumutat pentru a scuti niște cheltuieli suplimentare, câteva sute de lei și pentru a folosi banii în alte scopuri, tot pentru copil. Cu pătuțul este bine ca părinții să fie foarte atenți. Aveți grijă ca șuruburile să fie la locul lor, pătuțul să fie bine întreținut și să nu aibă părți importante lipsă. De asemenea, dacă este un pătuț pliabil, spălați-l și dezinfectați-l bine pentru a fi siguri că bebelușul dumneavoastră va dormi într-un mediu curat. Dacă însă pătuțul nu îndeplinește aceste criterii, sau dacă pur și simplu nu se potrivește cu mobilierul din camera bebelușului, atunci alegeți un model nou. Ca și o concluzie, pătuțul și căruțul sunt lucruri ce pot fi împrumutate fără mari probleme, numai salteaua pătuțului este indicat să o cumpărați nouă.

 

Scaunul de mașină, scoica – este sigur să le împrumutăm?

 De când s-a aprobat legea prin care este obligatoriu ca bebelușii și copiii mici să fie puși în scoică sau în scăunel de mașină, iar mai apoi în înălțător, părinții își pun problema achiziționării sau împrumutului acestor obiecte. Scaunul de mașină și scoica pot fi împrumutate, după ce au fost verificate dacă toate șuruburile sunt la locul lor, dacă funcționează așa cum trebuie clemele, sistemele de prindere, centurile de siguranță.

 

Accesoriile indispensabile pentru hrănirea artificială cu lapte praf – de împrumut?

 Dacă mămica nu are lapte sau pur și simplu nu își dorește să alăpteze bebelușul, sau are diferite probleme de sănătate ori tratamente pe care trebuie să le respecte și care o împiedică să alăpteze, atunci laptele praf rămâne singura variantă. Pentru prepararea și consumul laptelui praf este nevoie de sterilizatoare de biberoane, încălzitor de biberoane, biberoane, tetine și lista poate continua. Este bine să achiziționați aceste produse. Tot ce are contact direct cu cavitatea bucală a bebelușului și cu prepararea hranei acestuia este bine să fie nou, nefolosit. Sterilizatorul și încălzitorul de biberoane pot fi împrumutate, însă biberoanele, tetinele, suzetele, trebuiesc cumpărate.

 

Hăinuțele și sistemul de purtare - și împrumutate și cumpărate

 Hăinuțele pentru bebeluși sunt foarte scumpe. În primele luni de viață, este bine să achiziționați tot ce înseamnă îmbrăcăminte – bodyuri, bluzițe, pantalonași, șosețele. Acestea trebuie spălate cu un detergent mai soft, poate chiar cu unul special pentru bebeluși. Dar, o dată ce bebelușul crește, puteți împrumuta hăinuțe și încălțăminte de la prietenele dumneavoastră cu copilași mai mari. Sistemele de purtare, de asemenea, pot fi împrumutate cu ușurință, neprezentând niciun pericol pentru sănătatea copilașului.

Categorie: