Imunizarea naturală a organismului copiilor

 

Imunizarea naturală a organismului copiilor

Imunizarea naturală a organismului copiilor Imunizarea copilului este un subiect extrem de controversat. În vreme ce unii medici sfătuiesc părinții să nu dea copilului siropuri de imunitate, fie ele si naturale, din plante, alții prescriu astfel de siropuri, prafuri, complexe de vitamine, cu mare lejeritate. Ce este de făcut în această situație? Cum se poate imuniza cu o mai mare ușurință organismul copilului, fără a apela la trucuri ”sintetice”? Cât de necesară este imunizarea organismului copilului împotriva răcelilor și a altor afecțiuni?

 

Cât de importantă este imunizarea copilului?

 Copiii, îndeosebi odată cu înscrierea în colectivitate, de exemplu la cămin, creșă ori grădiniță, trebuie imunizați. Organismul lor fragil este supus răcelilor, a gripelor, a altor afecțiuni de natură gastrică, pe care le pot lua cu mare ușurință de la ceilalți copii.

Pentru a evita, așadar, o serie lungă de antibiotice și aerosoli, părinții ar trebui să găsească o soluție potrivită copilului lor pentru a-i crește imunitatea organismului în fața bolilor. Afecțiunile respiratorii sunt cele mai des întâlnite și răspândite în rândul copiilor de vârste mici. Pentru a preveni ca aceste afecțiuni să ia forme deosebit de grave care să necesite antibiotic, uneori chiar și injectabil, imunizarea naturală este necesară.

 

De la ce vârstă începe imunizarea naturală a copilului?

 Copilul poate fi imunizat natural încă din primele ore de viață. Alăptarea este prima și cea mai bună metodă de imunizare a copilului. Bebelușul își va primi, așadar, anticorpii necesari de la mamă, pe lângă substanțele nutritive, iar astfel organismul lui va lupta mult mai bine cu orice fel de afecțiune. Copilul se poate îmbolnăvi prin simpla atingere a unor obiecte ce conțin viruși, bacterii, fie pe calea aerului, fie în contact direct cu pielea, copilul punând mâna pe un lucru infectat și apoi, instinctiv, băgând mâna în guriță. Iată că, nici ținuți într-un glob de cristal, copiii nu pot fi feriți de viruși și de bacterii, de microbi și de toate microorganismele ce cauzează diferite boli. Imunizarea naturală a copilului începe, așadar, din primele ore de la naștere, iar alăptarea poate continua până la doi ani, pentru mămicile răbdătoare și norocoase. Imunizarea, desigur că va continua și ea, până la o vârstă mai înaintată a copilului, chiar și după ce acesta trece de primii ani de școală.

 

Cum imunizăm natural organismul copilului nostru?

 Imunizarea naturală a copilului, așa cum am menționat anterior, începe odată cu alăptarea, așadar cu primele ore de viață. Însă, după începerea diversificării, trebuie să avem mare grijă ce oferim copilului să mănânce, deoarece și alimentația este o metodă de imunizare naturală. Îi puteți oferi copilului legume preparate la abur, carne provenită de la păsări de curte, iaurt de casă, ouă proaspete de țară, dar și fructe de sezon, preferabil din grădină, dacă sunteți extrem de norocoase, sau de la piață. Astfel, copilul va fi extrem de bine hrănit, iar organismul își va lua toate substanțele nutritive necesare dezvoltării armonioase. Sucurile naturale, sucurile proaspete din fructe și legume, în diverse combinații, preparate în casă, sunt de asemenea extrem de benefice pentru imunizarea copilului. Dacă vreți să optați pentru cereale sănătoase, care să aducă un aport consistent de substanțe nutritive și vitamine copilului, alegeți pseudo cerealele, chiar dacă se prepară mai greu (mei, hrișcă, quinoa, etc.) și astfel veți evita cerealele din comerț, pline de zahăr.

 

Mierea și preparatele naturale

 Mierea este o opțiune excelentă pentru imunizarea organismului copilului. O puteți da de la un an de zile, cu mare atenție. Până la un an, organismul copilului nu este pregătit pentru miere, iar dacă așteptați până după vârsta de un an, evitați apariția botulismului, o afecțiune extrem de gravă provocată de consumul de miere. După un an, așadar, puteți oferi copilului o linguriță cu miere dimineața sau îi puteți îndulci ceaiul cu miere, ori îi puteți prepara un amestec de miere cu echinaceea, cu lăptișor de matcă și polen crud, pe care copilul îl va consuma înainte de anotimpul rece, într-o cură de câteva săptămâni. Pentru o imunizare naturală eficientă, copilul poate face și o cură cu un amestec de miere polifloră și suc de cătină, bogat în vitamine și minerale. Siropurile de muguri de brad, de coacăz negru, de muguri de pin, preparate în casă, sunt de asemenea bombe imunizatoare naturale.

Categorie: