Când și cum facem testul de sarcină?

 

Când facem testul de sarcină?

Când și cum facem testul de sarcină? Testul de sarcină este un instrument ce ne ajută să detectăm o posibilă sarcină. Aceasta este o piatră de încercare pentru relația din cuplu, de cele mai multe ori, mai ales atunci când partenerii nu se așteaptă la o sarcină sau nu și-o doresc. Testul de sarcină se găsește la orice farmacie. Este la fel de simplu de cumpărat precum prezervativele, și nu costă mult. Dar de cele mai multe ori nu știm când trebuie cumpărat un test de sarcină, ce tip de test de sarcină putem folosi, cum se citește testul, etc.

 

Când facem testul de sarcină?

 Multe femei se panichează atunci când menstruația le întârzie chiar și cu o zi sau două, mai ales dacă știu că nu au făcut sex protejat sau dacă au uitat să ia vreo pilulă. Sexul neprotejat, într-adevăr poate duce la o posibilă sarcină, și mai toate metodele contraceptive au o rată de succes ce nu ajunge la 100%, deoarece sunt situații în care pot da greș. O pilulă contraceptivă uitată, un prezervativ rupt, un spermicid ce nu a acționat așa cum trebuie, toate pot duce la o sarcină. Sarcina poate fi depistată destul de devreme, cu ajutorul testelor de sarcină.

 Nu trebuie să luați testul chiar din prima zi a întârzierii ciclului menstrual, și nici să luați multe tipuri de teste. Unul - două teste sunt mai mult decât suficiente. Așadar, testul de sarcină făcut acasă se poate face la nouă zile după contactul sexual neprotejat, dar fertilizarea și implantarea ovulului durează mult mai mult, și este recomandat să faceți testul la 20 de zile de la contactul sexual neprotejat pentru a detecta hCG.

 

Cât de corecte sunt testele de sarcină?

 Majoritatea testelor de sarcină sunt foarte corecte și arată rezultatul în mai puțin de cinci minute. Este bine totuși să nu cumpărați teste de sarcină foarte ieftine, ci să alegeți mai degrabă o marcă mai cunoscută și să folosiți întocmai instrucțiunile.

 

Ce fel de test folosim?

 Nu știți dacă să cumpărați un test de sarcină digital sau unul cu liniuțe. Ei bine, noile teste digitale dau rezultatul cu mai multă acuratețe decât testele clasice cu liniuțe, dar și acelea rămân varianta ideală pentru a afla dacă sunteți sau nu însărcinată.

Categorie: