Cum facem cumpărături cu un adolescent complexat?

 

Cumpărăturile, prilej de creare a unei legături între părinte și copil

Cum facem cumpărături cu un adolescent complexat? Cumpărăturile sunt un prilej de relaxare, de creare a unei legături între părinte și copil. Chiar și la adolescență, copiii tot copii rămân și mulți dintre ei preferă sau sunt nevoiți să meargă la cumpărături pentru haine cu unul dintre părinți. Acest proces nu ar trebui să fie unul complicat și nici să dureze o veșnicie. Dar ce ne facem când adolescentul nostru este complexat de anumite trăsături fizice ale sale? Cum reușim să îl ajutăm să își găsească hainele care să îl avantajeze și cum reușim să facem față unei astfel de sesiuni de cumpărături fără nervi și stres?

 

Alegeți magazinul potrivit

 Nu mergeți din magazin în magazin, la întâmplare. Alegeți cu mare atenție magazinele de unde veți face cumpărături.

Deși tentația este mare să luați magazinele la rând în speranța că veți găsi ceva care să se potrivească adolescentului sau adolescentei, cu siguranță cel mai bine este să faceți o selecție clară a magazinelor în care intrați. Dacă aveți un copil mai plinuț, evitați să intrați în magazinele unde toate hainele sunt de mărimi mici. În funcție de complexul dezvoltat de către fiul ori fiica dumneavoastră, atunci vă puteți face o părere despre ceea ce căutați, ceea ce o / îl va avantaja și despre magazinele potrivite în care să intrați.

 

Alegeți mărimea potrivită

 În cazul în care adolescentul are o reflecție de sine mult distorsionată față de realitate, este absolut necesar să îl ajute cineva la cumpărături. Așadar, este bine să mergeți la cumpărături cu adolescentul mai plinuț, spre exemplu, care se vede extrem de gras, sau, dimpotrivă, nu își vede adevărata greutate și nu își acceptă mărimea. Discutați împreună despre mărimea care i se potrivește și despre hainele care îl/o avantajează pentru a nu vă trezi că va alege haine prea largi pentru a ascunde ceva sau prea strâmte în care va arăta destul de nepotrivit.

 

Nu îl/o faceți de rușine

 Nu purtați conversații neplăcute prin care să îi accentuați câte kilograme are în plus față de greutatea ideală sau pur și simplu să îi accentuați și să îi aduceți în evidență mereu complexul pe care îl are prin replici precum „nu putem cumpăra bluza aceea din cauza kilogramelor în plus, ai arăta penibil”. Evitați să folosiți cuvinte și expresii jignitoare și remarci nepotrivite și străduiți-vă să găsiți ceva potrivit pentru copilul dumneavoastră.

 

Un final fericit

 Toată lumea este fericită atunci când totul se termină cu bine. La finalul unei sesiuni de cumpărături, faceți-i cadou și câteva accesorii fiului ori fiicei dumneavoastră care să se potrivească cu hainele cumpărate. De asemenea, o discuție la un ceai sau un suc la o terasă liniștită vă poate apropia foarte mult și ziua de cumpărături se va dovedi a fi un real succes.

Categorie: