Semnele din naștere ale copilului

 

Semnele din naștere ale copilului

semnele din nastere ale copilului De cele mai multe ori părinții privesc îngrijorați la semnele ce apar încă de la naștere micuților. Specialiștii însă asigură tinerii părinți că bebelușii nu vor avea probleme din cauza semnelor din naștere, și că sunt pur și simplu niște semne distinctive pe care unii bebeluși le au. Tradițiile populare spun că dacă bebelușul se naște cu alunițe este norocos, dacă are vreo pată mai închisă sau mai deschisă la culoare, a furat sau a poftit mama la ceva în timpul sarcinii sau l-au sărutat îngerii, și lista poate continua. Însă ce-i drept, semnele din naștere sunt distinctive și nu sunt deloc periculoase pentru copil. Dacă sunt într-adevăr inestetice, atunci se va găsi în timp o soluție de înlăturare a acestora.

 

Tipuri de semne din naștere și cauzele apariției acestora

 Unele semne din naștere nu apar chiar la naștere, ci se dezvoltă în primele luni de viață ale bebelușului. Acestea pot fi plate ori bombate, de culori deschise sau închise, ori de culoare roșu aprins sau chiar albastru deschis și pot fi localizate oriunde pe corp, mai ales pe mâini și în zona feței. Cauzele apariției acestor semne din naștere este oarecum necunoscută și de cele mai multe ori se presupune că sunt moștenite sau depind de poziția copilului în burta mamei sau de traumele pielii la naștere.

 

Semne distinctive la bebeluși

 Semnele roșii, vasculare, se formează mai ales atunci când vasele de sânge nu se formează corect, fiind prea superficiale, prea multe sau prea largi.

 Semnele maculare, sau petele roz somon sunt de asemenea cele mai des întâlnite pete din naștere ce pot apărea pe frunte, pleoape, ceafă, nas, atunci când bebelușul plânge, îndeosebi, și se retrag după un an sau doi de la naștere, în tradiția populară acestea fiind denumite „pișcătura de barză” sau „sărutul îngerilor”.

 Hemangioamele sunt foarte puțin proeminente, adesea plate, ce pot apărea oriunde pe pielea bebelușului și se dezvoltă în timpul primelor săptămâni de viață. acestea pot rămâne, dar pot dispărea atunci când copilul crește.

 Petele roșii pe organism se întâlnesc cel mai adesea pe față, pe gât, pe mâini sau pe picioare și cresc o dată cu dezvoltarea corpului copilului.

 Semnele brune, de genul petelor cafea cu lapte, a petelor mongoloide, sunt pete din naștere ca și cum acesta s-ar fi bronzat pătat pe anumite locuri ale pielii. Dacă pe pielea bebelușului apar mai puțin de trei astfel de pete, nu este o problemă, în cazul în care petele se tot înmulțesc, sau cresc vizibil, atunci trebuie consultat un medic.

 Alunițele sunt semne pe care fiecare din noi le avem pe corp și care uneori sunt extrem de estetice sau inestetice. Alunițele în general nu pun mari semne de întrebare și nu trag mari semnale de alarmă, dacă mărimea lor nu este exagerată.

Categorie: