Trucuri pentru a opri copilul din plans

 

Trucuri eficiente pentru a opri copilul din plâns

trucuri pentru a opri copilul din plans  Plânsul unui copil mic este, pentru unii, un lucru extrem de obișnuit, în vreme ce pentru alții, plânsul bebelușului este (și așa ar trebui să fie) un semnal de alarmă. Atunci când bebelușul plânge, ne gândim că poate îi este foame, sete, frig, cald, îl doare ceva, se simte singur, se plictisește, colicii sunt de vină, trebuie schimbat de pampers și lista poate continua. Nimic nu este mai adevărat. Însă ce ne facem atunci când bebelușul nu se mai oprește din plânc nici măcar pentru câteva minute, chiar dacă i-am satisfăcut toate nevoile și necesitățile? Avem nevoie de câteva trucuri eficiente pentru a opri un bebe din plâns!

 

Mângâiați copilul pe burtică

 Mângâierea și masajul relaxant vor ajuta întotdeauna copilul să nu mai plângă. Arătați bebelușului iubire, jucați-vă cu el, mângâiați-l, țineți-l în brațe și cântați-i ceva liniștitor ori, poate ceva mai ritmat, o melodie pentru copii, pe un ton mai amuzant. Un prosopel cald pus pe burtică, în caz că bebelușul încă are colici ori un masaj ușor la picioare sau de ce nu, pieptănarea bebelușului, sunt metode eficiente prin care puteți opri copilul din plâns. Nu vă pierdeți calmul!

 

Cântați-i un cântecel

 Fie că este un cântec de leagăn, ultimul hit în materie dance, un cântecel interesant și amuzant pentru copii, ori orice altfel de cântecel care merită cântat și care credeți că îi va alina starea, cântați-l. Veți vedea că imediat vă va privi direct în ochi și nu va mai plânge!

 

Scoateți sunete de animale

 Animalele nu contenesc să fascineze copiii. De aceea, este suficient să scoateți sunete de animale, să lătrați ca un cățel ori să mieunați ca o pisică, să grohăiți ca un purcel ori să mugeți ca o văcuță, să faceţi o grimasă amuzantă, iar copilul va fi atras de aceste sunete.

 

Folosiți sunetele albe

 Folosiți sunetele albe - dați drumul la duș, la mașina de spălat, la foen sau la aspirator. Acestea sunt sunete care cu siguranță vor capta atenția bebelușului și acesta se va arăta mai interesat de ele, uitând să mai plângă.

 

Legănați bebelușul, puneți-vă în mișcare

 Un leagăn sau brațele dumneavoastră pot alina bebelușul. Dacă îl veți lua în brațe și îl veți plimba, legănându-vă ușor de pe un picior pe altul, în mișcare sau dacă dansați ușor cu bebelușul în brațe în timp ce îi cântați, ori dacă aveți un scăunel cu vibrații, nu vă temeți să încercați și aceste metode eficiente de calmare a bebelușilor plângăcioși!

 

„Hai la tata”

 De multe ori poate funcționa și acest truc. Dacă soțul dumneavoastră este în preajmă, puneți copilul în brațele puternice ale acestuia și priviți cum se liniștește copilul. Vocea sa calmă, brațele sale puternice, fețele sale amuzante, toate la un loc vor reuși să liniștească de îndată bebele!

Categorie: