Apa si calciul in timpul sarcinii

 

Apa și calciul în timpul sarcinii

apa si calciul in timpul sarcinii

 Consumul de apă zilnic este esențial pentru buna funcționare a corpului. Avem nevoie, de minimum 8 pahare de apă pe zi sau doi litri, pentru a ne simți bine și pentru a funcționa așa cum trebuie. Desigur, vara trebuie mărită doza de apă. Dar ce facem în timpul sarcinii? Câtă apă trebuie să bem? Cât calciu trebuie să luăm? De unde luăm doza zilnică de calciu? Care este cantitatea optimă de apă în timpul sarcinii?

 

Apa, esențială în sarcină

 Apa este un element esențial în sarcină, deoarece aceasta are numeroase funcții importante pentru corp, ajutând la digerarea alimentelor, la absorbția substanțelor nutritive, la prevenirea deshidratării. Cu alte cuvinte, apa este esențială pentru oricine, dar în timpul sarcinii, mama are nevoie de un consum de apă mult mai mare, datorită caloriilor în plus consumate și a sângelui suplimentar produs. Apa este un fel de elixir magic pentru femeile însărcinate și hidratându-se corect, femeile însărcinate vor trece mai ușor peste probleme precum arsurile la stomac, greața, balonarea, crampele, constipația sau hemoroizii. Doza optimă de apă pe care trebuie să o consume o femeie gravidă este de 8-12 pahare pe zi.

 

Calciul în sarcină

 Calciul este unul din cele mai importante minerale și nutrienți din perioada sarcinii, deoarece acesta ajută la construirea și întărirea sistemului osos și al dinților bebelușului, iar lipsa de calciu din perioada sarcinii afectează în mod nedorit bebelușul și mama. Așadar, calciul este recomandat în sarcină, în jur de 1000 mmg pe zi, ce se pot obține printr-o alimentație echilibrată și prin vitaminele recomandate în timpul sarcinii. Consumați cât mai multe produse ce conțin calciu, precum iaurt, lapte degresat, lapte de vacă, brânză, tofu, varză, migdale, etc.