Bagajul pentru maternitate

 

Bagajul pentru maternitate

bagajul pentru maternitate Fie că aleg nașterea normală sau prin cezariană, viitoarele mămici întâmpină mari probleme în ceea ce privește pregătirea bagajului pentru maternitate. Experiența nașterii trebuie să fie una de care să ne aducem aminte cu plăcere, indiferent de durerile implicate, însă unele lucruri ne pot da peste cap planurile. Lipsa unui accesoriu foarte important din bagaj poate duce la o adevărată dramă pentru viitoarea mămică, chiar dacă aceasta se află la doar câteva străzi distanță de casă. „Sejurul” petrecut în maternitate este unul de scurtă durată în general dar, ca și orice altă ședere, necesită pregătiri minuțioase.

 

Bagajul mămicii pentru maternitate

 Înainte de a pleca la maternitate, cu cel puțin câteva săptămâni (pentru că nu se știe niciodată când va vrea să vină pe lume micuțul) este bine să pregătiți bagajul. O prietenă de-a dvs. ce este și mamă vă poate da mai multe detalii legate de ceea ce vă este necesar în bagaj. În primul rând, actele sunt deosebit de importante și trebuie să le aveți la dvs. Buletinul, adeverința de salariat, dosarul de analize și investigații din sarcină, precum și de ecografii, sunt absolut necesare. Din altă perspectivă, nu uitați să puneți în bagaj lucruri esențiale – un portofel cu bancnote mici (pentru asistente), un aparat foto, telefonul mobil și încărcătorul, poate și o carte, pentru a vă umple puțin timpul. De asemenea, igiena personală este importantă.

Veți avea nevoie de obiectele uzuale de care aveți nevoie zi de zi acasă (pieptene, periuță și pastă de dinți, antiperspirant, creme, săpun, prosop, șervețele umede și uscate, vată, tampoane), și uitați de cămășile de noapte, de pijamale, de chiloți mari, lați (cel puțin cinci perechi), șosete, papuci de casă, tacâmurile de unică folosință, paharele de unică folosință, farfurii, apă plată și ceaiul pentru lactație, și hainele pentru ieșirea din maternitate.

 

Bagajul bebelușului pentru maternitate

 Nu numai mămica trebuie să își facă bagajul pentru maternitate, ci trebuie să îi facă și copilului bagajul, deși încă nu au făcut cunoștință. În primul rând, evitați să luați la dvs. hăinuțele și body-urile de prințese ori de cavaleri cu mașinuțe și roboței. În maternitate nu se face parada modei, ci sunt suficiente hainele simple, lejere, curate, de bumbac. Pentru igiena bebelușului, aveți nevoie de șervețele umede, pamperși, săpun și șampon pentru bebeluși, cremă pentru funduleț, plus un prosop. De asemenea, nu uitați de body-urile cu mânecă scurtă și de cele cu mânecă lungă (în jur de 8-10 bucăți în total, să aveți la schimb) și costumașe cu pantaloni cu picior, plus salopetele și mănușile. Căciulițele, botoșeii și mănușelele de interior nu trebuie să lipsească din bagaj. Și bebelușul va avea nevoie de haine curate și ceva mai grosuțe pentru ieșirea din spital și de un landou ori coșuleț în care să fie așezat cu grijă.

Categorie: