Cum alegem hainele bebelusului?

 

Cum alegem hainele bebelușului?

cum alegem hainele bebelusului Până în clipa în care copilașul acum încă un bebeluș vă va putea însoți în magazine în căutare de hăinuțe și își va manifesta și preferințele pentru acestea, părinții sunt cei ce aleg îmbrăcămintea și încălțămintea copiilor, îndeosebi mama. Căutarea hăinuțelor începe încă de dinainte ca bebelușul să se nască. Deși superstițiile spun că este semn rău să cumpărați copilului hăinuțe înainte de a se naște, tot trebuie să aveți câteva body-uri și costumașe pentru maternitate. Nu uitați că bebelușii nu se pot mândri cu hainele lor, nu înțeleg mesajele haioase de pe acestea, ci ei se simt bine pur și simplu în hăinuțe confortabile, din bumbac, finisate cu grijă, foarte moi. Pielea bebelușilor este foarte sensibilă și unele materiale pot produce iritații.

 

Alegeți întotdeauna bumbacul!

 Bumbacul este materialul ideal pentru hăinuțele bebelușilor. Deși sunt o mulțime de haine cu mesaje frumoase sau cu print-uri interesante și haioase, aveți grijă în primul rând la materialele din care sunt confecționate. Optați pentru hăinuțe din 100% bumbac pentru copiii de sub un an. Lâna, puful, penele, materialele sintetice pot provoca mâncărimi, și de cele mai multe ori sunt alergene și provoacă iritații.

 

Alegeți haina ușor de îmbrăcat!

 Îmbrăcarea și dezbrăcarea copilului, precum și schimbarea scutecului nu trebuie să fie un chin sau să dureze prea mult. Bluzele ori body-urile nu trebuie să fie prea strâmte sau greu de dat jos, ori cu foarte multe capse și alte accesorii, greu de îmbrăcat așadar. Alegeți hainele bebelușilor cu găuri elastice pentru gât, pentru o mai bună alunecare peste capul nou-născuților care sunt și așa foarte sensibili. Body-urile cu capse între picioare sunt din nou una din cele mai fericit alegeri pentru schimbarea unui scutec murdar. Și cum, în primele luni de viață veți schimba până la 8-10 scutece pe zi, veți avea nevoie de aceste body-uri. Evitați salopetele ori articolele complicate pentru a vă ușura munca și pentru a-i fi bine copilului.

 

Alegeți pantaloni cu talie elastică

 Pantalonii bebelușilor nu trebuie să aibă fermoar, capse ori alte mijloace complicate de închidere. Acestea pot strânge burtica bebelușului și acesta se va simți extrem de inconfortabil. Deși veți fi tentată să achiziționați bebelușului o pereche de blugi la modă, la fel ca ai dvs., trebuie să vă gândiți că bebelușul trebuie, în primul rând, să se simtă bine în hăinuțe.

 

Nu vă luați întotdeauna după mărimea de pe etichetă

 Mărimea de pe etichetă este doar o sugestie, o mărime universală, însă, cum știm cu toții că fiecare copil este diferit, iar creșterea în greutate și înălțime nu este la fel pentru toți bebelușii, trebuie să alegem cu grijă hăinuțele pe care le va purta bebele. Acestea nu trebuie să fie foarte mari, largi, dar nici prea mici pentru că îl vor incomoda pe bebe și acesta nu va mai dormi bine, nu se va simți în largul lui și va fi agitat.

 

Spălați toate hainele noi

 Hainele achiziționate din magazin, deși sunt noi și au un miros de proaspăt, sunt scoase din țiplă sub ochii dvs., trebuie spălate înainte de a fi îmbrăcate de către cel mic. Ideal ar fi să le și călcați, deoarece temperaturile mari omoară bacteriile.

 

Tăiați etichetele hainelor

 Din propria dvs. experiență știți probabil că o etichetă lungă jenează și irită pielea. De aceea, este bine să tăiați etichetele hăinuțelor noi ale bebelușului.

Categorie: