Zonele erogene

               

Zonele erogene - în căutarea de noi orizonturi amoroase

 zonele erogene Descoperă care sunt zonele erogene cheie ale trupului tău pentru a-ţi condimenta viaţa sexuală amoroasă. Descoperă acele zone sensibile care fac ca fiinţa ta să explodeze de fericire, care vibrează la atingerea delicată a iubitului tău. Zonele erogene sunt ca nişte porţi către sufletul fiinţei iubite şi care, atunci când sunt descoperite, aduc o mare fericire şi împlinire în relaţia de cuplu.

    Multă lume vorbeşte despre cele 14 000 de poziţii din Kama Sutra, despre sex-toys, despre produsele afrodisiace sau despre lenjeriile intime, dar uneori uită de un lucru esenţial: zonele erogene.

 Dar ce înseamnă o zonă erogenă? O parte a corpului foarte promptă în declanşarea excitaţiei sexuale. O zonă care devine sensibilă la diferiţi stimuli externi şi care, prin atingere şi mângâiere tandră, generează o senzaţie placută de excitaţie amoroasă care anticipează fuziunea intimă cu fiinţa iubită.

 

 

Zonele erogene primare şi secundare

     Fiinţa umană ascunde mai multe zone erogene. Unele sunt mai sensibile decât celelalte şi reacţionează mai rapid atunci când sunt stimulate. Acestea pot să fie considerate ca fiind zone erogene primare. În mod normal, cele mai erogene zone pot să fie considerate organele genitale-sexuale. Însă, înainte de stimularea acestora, există o multime de alte zone sensibile care merită să fie explorate şi stimulate cu atenţie şi multă senzualitate.

 

Clitorisul şi zonele erogene la femei

       La femei, zonele erogene primare înglobează clitorisul, vestibulul vulvei, labiile mici şi mari dar şi vaginul. Clitorisul este zona erogenă cea mai sensibilă, deoarece aici există foarte multe terminaţii nervoase care fac ca zona clitorisului să fie extrem de sensibilă şi să reacţioneze foarte repede atunci când este stimulat în timpul actului sexual. Dacă bărbatul acordă o atenţie deosebită acestei zone erogene care este clitorisul, el o poate duce pe iubita sa pe cele mai înalte culmi de fericire şi împlinire intimă sexuală. Stimularea sexuală a clitorisului trebuie făcută cu multă atenţie, urmărind reacţiile de plăcere ale femeii iubite. Această zonă erogenă este o poartă importantă către satisfacerea amoroasă a femeii. Cele mai rafinate şi intense stări de orgasm pot să fie declanşate în fiinţa ei de către iubitul care ştie cum să o mângâie intim pe zona clitorisului.

 

Orgasmul şi punctul G la femeie

   Stimularea punctului G la femeie poate provoca stări orgasmatice chiar mai intense şi mai profunde decât cele clitoridiene. Aceasta datorită faptului că din zona punctului G al femeii pleacă mii de meridiane energetice foarte sensibile către zona creierului. Este ca o întreagă reţea de nervi foarte senzitivă care face ca această zonă erogenă, punctul G, să aibă o deosebită valoare şi importanţă în jocurile amoroase. Punctul G trebuie localizat cu atenţie înainte de a fi stimulat. Femeia poate, şi chiar trebuie, să se obişnuiască cu această zonă erogenă prin mângâieri intime realizate chiar de către ea însăşi, pentru a cunoaşte care sunt senzaţiile orgasmatice care apar în momentul stimulării acestei zone erogene.

  Punctul G poate să declanşeze stări de orgasm foarte intense şi o mulţime de alte reacţii atunci cand este stimulat: de la plăcere foarte intensă, până la senzaţia de iminentă urinare. Alteori, femeia care este stimulată sexual în zona punctului G poate să se confrunte brusc cu tot felul de amintiri neplăcute sub forma unor traume, care ies la iveală şi care o pot perturba emoţional. Această reacţie la stimularea punctului G poate să apară tocmai datorită faptului că această zonă erogenă este în directă legatură cu creierul, unde sunt înregistrate toate amintirile. Stimularea acestei zone erogene poate să fie realizată atât pentru a o face pe femeia iubită să traiască stări de orgasm foarte intense, cât şi în sens terapeutic, pentru a o ajuta să se elibereze de unele traume emoţionale . (Pentru aceasta, recomandăm să lecturaţi şi articolul despre punctul G, în care aceste aspecte sunt descrise în extenso.)

 

Zonele erogene secundare la femei

zonele erogene 1  Zonele erogene secundare la femeie sunt foarte multe. Depinde de fiecare femeie în parte. Pielea, în general, şi fiecare parte a trupului ei care este atinsă şi mângâiată tandru, poate să devină o zonă erogenă secundară. Sânii şi mameloamele sunt foarte usor de stimulat amoros şi devin deosebit de sensibile în timpul preludiului, producând o intensă excitaţie sexuală prin atingeri, mâingâieri sau sărutări tandre. 

 Fesele, la rândul lor, au numeroase terminaţii nervoase, gâtul, faimoasele loburi ale urechii, zona subţiorilor şi multe alte zone care sunt tot atâtea zone erogene secundare cu efecte deosebite atunci când sunt stimulate şi mângâiate în timpul preludiului şi al actului sexual. Aceste zone erogene, chiar dacă sunt secundare, au un rol important în jocul sexual, pentru că atunci când sunt stimulate, declanşează stări de deschidere intimă faţă de fiinţa iubită şi fac ca preludiul şi jocul sexual să fie foarte împlinitor.

 

Zonele erogene la bărbaţi. Zonele primare.

      Zonele erogene la bărbaţii sunt mai puţin numeroase decât la femei, deoarece în mod normal ei sunt mai puţin tactili decât sexul frumos. Bărbatul se excită în principal la stimularea penisului, a zonei feselor şi chiar a anusului.

  Pieptul poate, de asemenea, să fie o zonă erogenă sensibilă la care bărbatul să raspundă. Testiculele şi zona perineului sunt cele mai excitante zone, deoarece de aici pleacă o întreagă reţea de nervi către cap, iar stimularea acestor zone declanţează o stare intensă de excitaţie, care trebuie să fie controlată pentru a nu apărea ejacularea precoce.

   Zona anusului este bine să nu fie stimulată la bărbat, deoarece poate să trezeasca dorinţe specifice homosexualităţii şi aceasta nu este de dorit. De multe ori cele mai excitante zone erogene ale bărbatului sunt, de fapt, cele ale femeii. Cu cât bărbatul stimulează mai mult şi senzual zonele erogene ale iubitei sale, cu atât mai mult apar ecouri în fiinţa sa, făcându-l şi pe el să trăiască acea stare de excitaţie şi plăcere din ce în ce mai mare.

 

Punctul G la bărbaţi

     Există, cu siguranţă, şi punctul G la bărbaţi. Şi este mai uşor de găsit. Nu fiţi invidioase, doamnelor! Este exact în zona de inserţie a penisului. Exact acel loc care este în legatura cu muşchiul ridicător al erecţiei. Bărbatul simte uneori spontan nevoia de a contracta acel muşchi în timpul actului sexual.

    Punctul G al bărbatului este în directă legatură cu acest muşchi, care mai este numit şi muşchiul dragostei, pentru că produce o intensă plăcere dacă este stimulat tandru de femeia iubită. Cea mai naturală şi plăcută stimulare a punctului G la barbat este în timpul actului sexual, când el realizează penetrarea completă. Atunci această zonă a punctului G se atinge intim de zona clitoridiană, generând senzaţii extraordinare de intensă plăcere. Bărbatul trebuie să fie atent şi să controleze această senzaţie de intensă excitare, pentru a nu se confrunta cu ejacularea precoce.

 

Zonele erogene secundare la bărbaţi

     Există şi alte zone erogene la bărbati, considerate secundare, pe restul corpului – urechile, gâtul, pieptul, zona spatelui etc. Toate acestea au o mare valoare dacă sunt stimulate cu blândeţe şi senzualitate de către femeia iubită. Tandreţea femeii manifestată asupra zonelor erogene secundare ale bărbatului pot să facă minuni pentru că îl ajută enorm să-şi trezească latura afectivă şi mai mult.

{jcomments on}