Pieptul, o zonă erogenă?

 

Pieptul, o zonă erogenă?

pieptul o zona erogena

 Printre cele mai sensibile părți ale corpului feminin, există una care le aprinde bărbaților imaginația, rămânând un mister pentru majoritatea dintre noi: pieptul. În timp ce unele femei reușesc sa ajungă la orgasm prin simpla stimulare a sânilor, altele rămân insensibile la orice forma de mângâiere mamară. Atunci, este pieptul o zonă erogenă ce le permite femeilor să atingă culmile plăcerii? Vom afla în cele ce urmează!

 

Reacțiile fiziologice ale femeii

 Nu degeaba sânii sunt descriși drept una din cele mai erogene zone ale femeilor. De fapt, stimularea acestora este, cel mai adesea, o reacție vizibilă prin întărirea mameloanelor, reacție ce poate fi comparată cu cea a clitorisului. Acest lucru se datorează unui fenomen extrem de cunoscut ce consta în umflarea venelor sânilor, aceștia din urmă parând mai voluminoși. Însă, excitația nu vine exclusiv de la aceasta umflare a venelor ci și de la un mesaj trimis de către corpul nostru creierului, stimulând aceeași zonă care intervine în celelalte forme de excitație sexuală și anume cortexul. Putem deci afirma ca pieptul este o zonă erogenă primară.

 

De unde vine această diferență de sensibilitate?

 Din păcate, nu toate femeile sunt egale în fața plăcerii mamare. În timp ce unele femei resimt o excitație și o placere incomparabilă cu cea a stimulării acestei zone, altele, demonstrează o sensibilitate minima, nu resimt nicio senzație speciala în urma mângâierilor partenerului în aceasta zona. Ba mai mult, unora acest tip de mângâieri li se par de-a dreptul neplăcute. Avem tendința sa incriminam mărimea pieptului pentru aceasta problemă. Sânii prea mici sau prea mari nu sunt atât de reactivi. Cu toate acestea, drept explicație pentru această diferența de reacție este mai degrabă psihologica decât fizica.

 De fapt, la fel ca și în cazul penisului bărbatului, sânii reprezinta un veritabil simbol al feminității si al sexualității feminine prin extensie. Astfel, unele femei au tendința sa investească mai mult în această parte a corpului, din simplul fapt ca o consideră un obiect al dorinței și al plăcerii. Cu cât o femeie este mai mandră de pieptul său și este conștientă de simbolica sa sexuală, cu atât mai multă placere va simți în momentul când este stimulată în această zonă.

 

O zonă erogenă puțin sau prost stimulată

 O altă explicație ar fi faptul ca unele femei nu au avut niciodată șansa sa cunoască plăcerea conferită de această parte a corpului.

 Acest lucru se poate datora faptului ca partenerii lor nu au știut să exploateze această parte a corpului asa cum trebuie. De obicei, bărbații au tendința să se axeze mai mult pe partea genitală a partenerei. Iar, în momentul în care domnii își concentrează atenția asupra sânilor sunt extrem de stângaci, nu sunt interesați dacă mângâierile lor sunt apreciate, neplăcute sau chiar dureroase.

 

Pieptul este o parte a corpului ce trebuie tratată cu maximă precauție

 Bărbații nu trebuie sa fie brutali, trebuie sa fie cât se poate de tandri. Fiecare femeie este diferită, bărbatul are sarcina de a-i cunoaște acesteia corpul, de a ști ceea ce ii face plăcere și ce nu. Dacă ai neșansa de a avea lângă tine un bărbat mai neîndemânatic nu ezita în a-l ghida în drumul tău spre placere.

Categorie: