5 motive pentru a face sex mai des

 

5 motive surprinzătoare de a face dragoste mai des

5 motive pentru a face sex mai des

 Beneficiile sexului depășesc cadrul simplu al dormitorului. Sexul este bun pentru sănătatea fizica și morala iar, dacă este sa ne luam după ultimele studii științifice, are o mulțime de beneficii surprinzătoare.

 

Sexul, bun pentru inima

 Nu numai alimentația sănătoasă contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. S-au dovedit și beneficiile sexului asupra sănătății cardiace. Oamenii de știință britanici au demonstrat acest lucru efectuând un studiu asupra unui număr de 94 de bărbați, timp de 20 de ani. Rezultatele acestui studiu, apărute in Journal of Epidemiology and Community Health par o adevărată invitație la sex: la bărbații care fac dragoste de cel puțin doua ori pe săptămână riscurile atacului cardiac sunt diminuate cu cel puțin jumătate spre deosebire de cei care fac dragoste doar o data pe săptămână de exemplu.

 

Sexul calmează durerile

 In timpul raportului sexual, corpul nostru eliberează ocitocina, un hormon al cărui nivel creste pană în momentul orgasmului. Producția de ocitocina va stimula, la rândul său, secreția de dopamina și de endomorfină, acești hormoni ai plăcerii și ai bunăstării. De unde o mai mică sensibilitate la durere. Acest fenomen a fost constat în special în rândul femeilor. Femeile care se masturbează pană la orgasm au un prag de tolerantă la durere crescut cu 75%.

 

Sexul te face mai tânăr/a

 Sexul este la fel de eficient ca și produsele anti-rid? A face dragoste cat mai des reprezinta o adevărată cura de întinerire, dacă este sa ne luam după doctorul David Weeks, un cercetător din Scoția. Acesta a efectuat un studiu asupra 3500 de persoane cu vârsta cuprinsă intre 18-100 de ani, pe o perioada de 10 ani constatând faptul ca acele cupluri care fac dragoste de 3 ori pe săptămână par cu 10 ani mai tinere decât cele care fac dragoste de o data-doua ori pe săptămână.

 

Sexul te face mai inteligent/a

 Multă lume are tendința să disocieze sexul de intelect. Cu toate acestea, cele doua se afla în strânsă legătură, conform cercetătorilor de la Universitatea Princeton. Activitatea sexuală regulată favorizează dezvoltarea creierului și sporește conexiunile dintre neuroni.

 

Sexul te scapă de stres

 Legătura dintre sex și stres este una interdependenta: tensiunea acumulata în organism din cauza unei zile mai grele duce la manifestări psihice anxioase, rezultatele fiind vizibile, apare o pofta nebuna de sex. Sexul elimina tensiunile prin relaxarea mintii si corpului. Însuși orgasmul contribuie la eliminarea sexului din viată noastră.

Categorie: