Sexul inainte si după căsnicie

        

Sexul înainte şi după căsnicie

sexul inainte si dupa casnicie

 Sexul a rămas un subiect-tabu chiar și în secolul 21. Discuțiile legate de sex au loc în intimitate, între prietene, dar fără foarte multe detalii, sau, dimpotrivă, cu prea multe detalii, între prieteni care se laudă cu noile cuceriri și cu noile poziții sexuale testate, între vecine la o cafea, sau între parteneri. Dar problemele reale referitoare la sex se discută foarte puțin sau deloc, de rușine, de teama de a nu fi judecați, sau, pur și simplu, din cauza unei atitudini mai conservatoare. Persoanele de genul feminin lipsite de inhibiții sunt privite și tratate oarecum negativ de către societate. Dar cum rămâne cu plăcerea pe care ar trebui să ne-o ofere o partidă de sex? Cum rămâne cu miile de femei care se prefac, seară de seară, că au migrene, sau care se prefac că sexul a fost plăcut când, de fapt, situația este cu totul alta? Să vorbim despre sex, îndeosebi despre sexul de dinainte și sexul de după căsnicie.

 

 

Sexul înainte de căsnicie

sexul inainte si dupa casnicie 2  În societatea noastră, sexul înainte de căsnicie încă este considerat un păcat. O societate dominată de regulile Bisericii, reguli stricte ce nu pot fi încălcate, reguli ce nu se mai bazează pe adevărurile și pe fundamentele ce stau la baza unei relații armonioase și ale unei căsnicii liniștite, reguli care îi împing de cele mai multe ori, pe tineri, să cadă în păcat. Sexul de dinainte de căsnicie este considerat a fi un păcat, indiferent că este vorba de mai mulți parteneri sau de unul singur, cel cu care vei rămâne toată viața. În vremurile noastre și în societatea actuală, lucrurile nu mai sunt chiar atât de simple cum erau înainte, când se aranjau căsătorii pentru pământ, animale sau terenuri. Acum este din ce în ce mai greu să îți găsești jumătatea. Iar când crezi că ai găsit-o, poți avea mari surprize. De ce să ne complacem într-o relație în care nu ne simțim bine sau de ce să ne avântăm în a ne căsători cu o persoană fără a cunoaște nici măcar cele mai elementare lucruri despre aceasta? Sunt foarte multe exemple de cupluri care s-au căsătorit fără să stea măcar o zi în același apartament pentru a vedea cum se înțeleg. Iar, de cele mai multe ori, rezultatele sunt dezastruoase. Poți afla, după căsnicie, când este mult prea târziu, că respectivul soț ideal este un alcoolic sau că este foarte violent. Și este prea târziu. Desigur, există și posibilitatea divorțului, dar societatea actuală etichetează până și persoanele divorțate, iar Biserica, de asemenea, consideră divorțul a fi un păcat. Așadar, ce este de făcut? Ei bine, multiplele relații de dinaintea căsătoriei sunt oarecum benefice. Nu zice nimeni să ajungem la un număr x de parteneri, dar comparațiile sunt întotdeauna binevenite. Totodată, un număr prea mare de parteneri în cazul femeii atrage după sine eticheta de femeie ușoară, pe când bărbatul care a avut mai multe partenere înainte de căsătorie a fost un mare crai... Egalitatea între sexe nu există și nu va exista niciodată, nu trebuie să ne facem iluzii degeaba, dar trebuie să încercăm să găsim o cale de mijloc. Trebuie, de asemenea, să păstrăm un număr cât de cât rezonabil al partenerilor pe care îi avem înainte de căsnicie. Unele persoane fac sex ocazional, atât înainte cât și după căsnicie. Numai că, înainte de căsătorie, acest lucru poate fi normal, pe când după ce îți întemeiezi o familie, datorită unei greșeli simple, îți poți pierde toată familia. Sexul de dinainte de căsătorie poate fi, deopotrivă, incitant sau dezamăgitor. Iar dacă două persoane nu se potrivesc deloc pe plan sexual (spre exemplu, el prea dezinhibat, iar ea prea conservatoare, sau, dimpotrivă, ea prea dezinhibată, iar el prea timid), trebuie să se gândească bine înainte de a pune bazele unei căsnicii.

 

Sexul după căsătorie

 sexul inainte si dupa casnicie 1 Sexul după căsătorie este cât se poate de plăcut. Noaptea nunții și luna de miere pot părea un vis din punct de vedere sexual, o perioadă de relaxare și romantism duse până la cele mai înalte culmi. Primii ani sunt cei mai frumoși. Atâta timp cât ambii parteneri sunt de acord, se pot încerca diferite poziții sexuale, diferite tipuri de sex, precum sexul oral sau anal, deoarece un cuplu soț-soție nu trebuie să aibă secrete și inhibiții în dormitor. Dar, din păcate, din lipsa comunicării intervin altfel de probleme. Intervine rutina, iar o dată cu aceasta, unul sau chiar ambii parteneri se gândesc și la cum ar fi sexul cu alte persoane. Se ajunge, de cele mai multe ori, la înșelat și, în cele din urmă, la divorț sau la continuarea relației din diferite motive, pentru copii, pentru bani, etc. Sexul însă trebuie să fie, pe cât posibil, foarte plăcut, practicat destul de des, chiar și după venirea pe lume a copiilor. Partenerii trebuie să realizeze că, pe lângă faptul că au devenit părinți, sunt adulți cu nevoi fiziologice pe care trebuie să și le satisfacă și, de asemenea, au şi nevoia afectivă de mângâiere. Partenerii trebuie să încerce să iasă din rutina de zi cu zi și să inventeze diverse jocuri erotice prin care să îl incite pe partenerul de viață, sau să facă sex în cele mai neobișnuite locuri. După căsătorie, sexul nu trebuie să rămână pe locul doi, nu trebuie neglijat total, ci trebuie continuat ca fiind o activitate plăcută, relaxantă. După ce trecem de vârsta anilor de miere, lucrurile se pot schimba oarecum. Există, și acum, cupluri ce nu mai fac sex chiar după vârsta de 40 sau 50 de ani sau cupluri ce se iubesc și la 70 de ani. Sexul nu are limite de vârstă și nu există o vârstă limită la care activitatea sexuală trebuie să înceteze. Desigur, partidele de amor poate nu vor mai fi la fel de pătimașe, poate nu veți mai juca roluri în jocuri erotice, dar afecțiunea și tandrețea trebuie să își facă loc în viața dumneavoastră la orice vârstă, iar prejudecățile și etichetările nu își mai au loc în societatea modernă.

Categorie: