Iubirea neconditionata in relatia de iubire

Scris de Ioana

 

Pentru a avea o relaţie de iubire minunată este important să iubim necondiţionat

iubirea neconditionata in relatia de iubire

 Oamenii au relaţii de iubire şi se simt minunat în ele la început. Totul este bine şi frumos şi nu vedem decât ce frumos şi minunat este partenerul de viaţă. Dar ce se întâmplă după aceasta? Apar nenumărate certuri, gelozii, neîncrederi, frici, control. Şi asta pentru că nu mai ştim să iubim necondiţionat şi să acceptăm partenerul aşa cum este.

 

Acceptă-ţi partenerul de viaţă aşa cum este

 În primul rând, acceptă-ţi partenerul de viaţa exact aşa cum este. Cu toate defectele şi calităţile lui. Iubirea necondiţionată înseamnă iubire adevărată. Atunci când îţi accepţi partenerul şi nu doreşti să îl schimbi însă îl iubeşti oricum, asta înseamnă iubire adevărată. Partenerul de viaţă este aşa cum îşi doreşte el să fie. Nu încerca să îl schimbi impunându-i anumite lucruri. În schimb îl poţi vedea cu alţi ochi şi el se va schimba. În cazul în care este o persoană care are anumite vicii, fumează, bea sau se droghează, în loc să îi spui: nu mai bea, nu mai fuma, nu mai consuma droguri!

 Mai bine l-ai privi cu alţi ochi. Uită-te la el şi imaginează-ţi că viaţa lui este alta, că el este bine, sănătos, că el nu mai consumă nicio băutură, niciun drog sau nu mai fumează. Dacă faci asta un timp îndelungat, vei vedea cum el se va schimba singur. Chiar dacă poate nu îşi va da seama că tu ai făcut asta în locul lui. Este important să nu iei decizii în locul lui, să nu îl schimbi doar că aşa îţi place ţie de el. Mai bine fă asta pentru că îi doreşti binele. Dar cu vorba nu o să schimbi niciodată un om. Cu cât îi repeţi, nu fă asta, cu atât va face mai mult.

 

Iartă-l atunci când îţi greşeşte, iubindu-l necondiţionat

 Atunci când aveţi diferite divergenţe şi nu reuşiţi să vă înţelegeţi şi vă jigniţi sau vă spuneţi lucruri care dor, încercaţi să vă iertaţi pentru ceea ce aţi zis sau făcut. Iertarea este cheia cea mai importantă într-o relaţie de iubire. Atunci când ierţi, fă-o de tot. Uită tot ce a făcut sau a spus vreodată. Nu îi reaminti mereu greşeala. Nu înseamnă că ierţi atunci când repeţi la cineva ceea ce a făcut. Iertarea este uitarea deplină. Atunci când eşti capabil să nu îi mai arunci în faţă lucrurile pe care le-a spus sau le-a făcut asta înseamnă că ierţi cu adevărat. Iar iertarea vine din suflet. Iubirea necondiţionată este una cu iertarea. Când ierţi de fapt iubeşti cu adevărat. Nu poţi iubi până nu ierţi pe cineva.

 

Iubeşte-te pe tine însuţi şi astfel vei putea iubi necondiţionat

 Iubirea de sine este cea mai importantă. Când te iubeşti pe tine cu adevărat, din tot sufletul şi inima ta, atunci poţi spune că iubeşti necondiţionat. Iubeşte la tine tot ceea ce faci, spui, crezi. Iubeşte toate calităţile şi defectele tale. Iubeşte tot ceea ce faci. Iubeşte tot ceea ce crezi. Iubeşte ceea ce vezi şi simţi. Aşa iubeşti cu adevărat, necondiţionat. În momentul în care faci o greşeală şi nu te mai judeci sau nu te mai învinovăţeşti, te iubeşti necondiţionat. Astfel şi relaţia ta va fi la fel. O relaţie bazată pe iubirea necondiţionată. Am fost învăţaţi ca mereu să punem pe cei din jurul nostru pe primul loc şi noi să rămânem mereu în spate. Ca să nu fim egoişti. Însă egoismul este de fapt să nu te pui pe tine pe primul loc. Cum poţi să oferi iubire unei persoane dacă tu nu te iubeşti pe tine? Cum poţi să spui cuiva „te iubesc” când încă nu ţi-ai spus ţie acest lucru? Iubirea nu înseamnă să faci pe plac altuia ca el să se simtă bine. Iubirea înseamnă să faci tot ce faci din toată inima ta şi să îţi placă ceea ce faci, să te simţi bine atunci când faci ceva. Dacă atunci când stai cu partenerul de viaţă nu te simţi bine, atunci ce iubire este asta?

 

Gândind pozitiv vei putea să iubeşti necondiţionat

 Gândirea pozitivă este foarte importantă într-o relaţie. Adu-ţi aminte primele momente când l-ai cunoscut sau ai cunoscut-o. Atunci când aţi vorbit prima oară. Când aţi zâmbit prima oară. Când v-aţi sărutat prima dată. V-aţi gândit atunci că el/ea nu vă iubeşte şi are pe altcineva? Sau v-aţi gândit că s-ar putea să nu mai fiţi împreună? Sau v-aţi gândit să se schimbe şi să fie altcineva? Cu siguranţă că nu. Acele momente au fost foarte frumoase. Acele momente de vis v-au făcut să dăruiţi tot mai mult din iubirea pe care o aveaţi. Atunci când relaţia intră într-o stare mai rea sau mai problematică, adu-ţi aminte de momentele acelea în care aţi râs împreună, v-aţi plimbat împreună, v-aţi simţit bine împreună, v-aţi jucat împreună, v-aţi sărutat, v-aţi iubit prima oară. Aminteşte-ţi de acele momente şi simte emoţia pe care o aveai atunci. Oare se mai pot întoarce acele momente înapoi? Cu siguranţă că nu. Dar poţi trăi momente mai frumoase decât acelea. Gândind pozitiv.

 

Trăieşte în prezent şi vei reuşi să iubeşti necondiţionat

 Relaţiile din zilele noastre sunt problematice tocmai pentru că nu trăim în prezent. Nu avem de făcut decât să trăim momentele de acum. Însă noi trăim în trecut său viitor. Cu scenarii imaginate sau amintite. Când o relaţie nu merge bine, ce imagini ai în minte? „Ah, iubitul meu/iubita mea nu mă mai iubeşte, simt asta, văd asta, poate are pe altcineva, poate nu mă mai vrea, ce mă fac?”. Şi uite aşa mintea crează un scenariu în care tu şi iubitul/iubita ta sunteţi aproape de despărţire. Ghici ce se întâmplă. Exact ce ţi-ai imaginat. Iubitul/iubita va avea pe altcineva şi te va părăsi. Când trăim în trecut se întâmplă de cele mai multe ori să ne gândim la momentele în care am suferit decât la momentele în care ne-am înţeles şi ne-am simţit bine. De ce? Pentru că noi avem acum o realitate în faţa noastră care ne demonstrează că este aşa. Şi astfel relaţia se rupe încet. Ce ne imaginăm aceea trăim. Însă cel mai bine ar fi să ne imaginăm lucruri frumoase, dacă tot ne dorim asta. Dacă nu, putem trăim prezentul, momentul acesta de aici şi acum.

 Pentru a iubi necondiţionat nu ai nevoie de multe lucruri, iubeşte-te pe tine, gândeşte pozitiv, iartă, acceptă-ţi partenerul/partenera şi trăieşte în prezent.