Cel mai bun lubrifiant intim

 

Cum să alegi cel mai bun lubrifiant intim

cel mai bun lubrifiant intim

Lubrifierea este esențială pentru aproape toate activitățile sexuale, în special pentru stimularea manuală. Alegerea celui mai bun lubrifiant poate fi o sarcină dificilă şi descurajantă. Poate ai aruncat deja o privire într-un sex-shop aflat în vecinătatea ta sau ai intrat pe diferitele magazine online din simplă curiozitate. Există sute de produse diferite în categoria lubrifianților.

 Lubrifianții pot fi grupați cu ușurință în câteva categorii bazate pe ingredientele conținute. Pentru început, 'baza' lubrifiantului determină modalitatea în care acesta poate fi utilizat. Un lubrifiant pe bază de silicon, de exemplu, nu poate fi folosit alături de jucăriile sexuale pe bază de silicon. Un lubrifiant pe bază de ulei nu este recomandat, de exemplu, dacă folosiți ca metodă de contracepție prezervativul. Unele femei sunt atât de sensibile încât nu suportă decât lubrifianții pe baza de ingrediente naturale sau biologice.

 Apoi, există produse lubrifiante special concepute pentru sexul anal, altele conferă un efect de încălzire sau de răcire, unele sunt comestibile, fiind special concepute pentru sexul oral.

 

Lubrifianţii pe bază de apă

 Lubrifianții pe bază de apă sunt excelenţi, mai ales produsele naturale, deoarece corpul le absoarbe şi pielea devine moale şi catifelată. Lubrifianții pe bază de apă rămân cea mai buna alegere. Nu numai că nu prezintă nici un pericol dacă vrei sa folosești prezervativul, dar pot fi folosiţi şi alături de jucăriile sexuale.

 

Lubrifianții pe bază de silicon

 Lubrifianții pe bază de silicon sunt moi ca şi mătasea şi sunt excelenţi pentru jocurile sexuale de lungă durată, dar nu sunt potriviţi alături de jucăriile sexuale din silicon sau pentru sexul oral. Siliconul nu are un gust bun, dar avantajul acestuia este că o cantitate mică de lubrifiant poate dura câteva ore bune. Pot fi folosiţi şi alături de prezervativ.

 

Lubrifiant cald, rece şi delicios

 Dacă vreți altfel de senzații, un lubrifiant rece sau unul cald este soluția ideală. Produsele lubrifiante comestibile şi cele aromatizate sunt evident ideale pentru sexul oral. Trebuie să fiți însă extrem de prudenți. Majoritatea acestor produse conțin agenți iritanți sau ingrediente dulci care pot provoca o infecție fungică vaginală dacă sunt introduse interiorul vaginului. Deci, dacă vreți să le folosiți pe zonele genitale, asigurați-vă că folosiți doar o picătură pe clitoris şi că degetele vă sunt curate.

 

Lubrifiantul natural

 Dacă partenera ta este preocupată de genul de lichid intim care va intra în vaginul său, dacă este sensibilă la parabeni sau la alte ingrediente, profită de oferta largă de produse naturale şi biologice existentă pe piața.

Nu-i aşa că ai de unde alege? Trebuie doar să alegi cu multă atenţie şi responsabilitate.