Umorul în rezolvarea problemelor relaţionale

 

Umorul şi ajutorul său în rezolvarea problemelor relaţionale

umorul in rezolvarea problemelor relationale Umorul nu este numaidecât un remediu miraculos pentru problemele relaţionale, însă poate fi un instrument important pentru a vă ajuta să preîntâmpinaţi şi chiar să soluţionaţi problemele care pot apărea, din când în când, în orice relaţie. Indiferent că problemele dumneavoastră relaţionale se referă la probleme legate de bani, de sex, de angajamente, de sănătate, de servici, de moduri de a vă educa copiii, sau de creştere diferenţiată, de dezvoltare separată şi de distanţare prin aceasta, puteţi folosi umorul pentru a vă ajuta să vă rezolvaţi eventualele probleme şi să vă consolidaţi astfel mai bine relaţia de cuplu, sau relaţiile, în general. Umorul este, în acest mod, de un real folos în îmbunătăţirea comunicării în cadrul relaţiei de cuplu şi nu numai.

 

 

Umorul vă poate ajuta să creaţi o legătură mai strânsă între dumneavoastră şi partener

 Multe studii arată că sănătatea şi fericirea depind una de alta, într-o foarte mare măsură. Sănătatea şi fericirea mai depind, într-o mare măsură, şi de calitatea relaţiilor pe care la are persoana în cauză. În acest sens, umorul şi râsul pot ajuta foarte mult, din simplul motiv că atât râsul cât şi umorul, folosite cu mult bun simţ, au calitatea de a aduce oamenii împreună şi de a întări relaţiile dintre ei.

 

Umorul vă poate ajuta să depăşiţi în mod graţios situaţiile delicate

 Aşa cum aţi văzut deja în primul articol al acestei mini serii de articole, umorul, folosit cu mult bun simţ şi cu delicateţe, vă poate ajuta să abordaţi cu mult tact chiar şi cele mai sensibile chestiuni ale unei relaţii, cum ar fi, spre exemplu, sexul, fanteziile sexuale sau dorinţele cele mai intime.

 

Umorul vă poate ajuta la detensionarea situaţiilor tensionate

Aşa cum, de asemenea, aţi văzut în articolele precedente din această mini serie de articole, o glumă plină de bun simţ, spusă la momentul potrivit, poate detensiona o situaţie tensionată şi vă poate ajuta să rezolvaţi cu mult mai multă uşurinţă eventualele dezacorduri sau neînţelegeri. Umorul şi râsul vă pot ajuta să vă relaxaţi când aveţi de-a face cu eventuale probleme, nu numai pe dumneavoastră, ci şi pe partenerul sau partenera dumneavoastră.

 

Umorul vă poate ajuta să preîntâmpinaţi eventualele probleme şi eşecuri în relaţii

umorul in rezolvarea problemelor relationale 1 Un simţ al umorului bine dezvoltat şi plin de bun simţ este cheia către flexibilitate, către supleţe. Un astfel de simţ al umorului sănătos vă poate ajuta enorm să treceţi cu mai multă uşurinţă peste greutăţi, să treceţi cu bine peste eventualele dezamăgiri şi să vă reveniţi cu mai multă uşurinţă după probleme, după adversităţi sau pierderi.

 

Umorul vă poate ajuta să priviţi lucrurile dintr-un alt unghi

 Umorul vă poate ajuta să vedeţi lucrurile dintr-o altă perspectivă. Majoritatea situaţiilor nu sunt atât de triste, sau atât de dramatice, pe cât par dintr-un punct de vedere obişnuit, atunci când sunt privite dintr-un alt punct de vedere, plin de umor şi de un spirit jucăuş, plin de jucăuşenie. Umorul vă poate ajuta astfel să priviţi din altă perspectivă problemele, mai mult sau mai puţin grave, probleme care, altfel, dintr-o perspectivă obişnuită, ar putea părea copleşitoare şi ar putea chiar să pericliteze o relaţie.

 

Umorul vă poate ajuta să fiţi mult mai creativ sau mult mai creativă

 Umorul şi spiritul jucăuş vă pot ajuta să vă eliberaţi de povara problemelor care ar putea apărea la un moment dat, vă pot stimula gândirea şi modul de a gândi şi vă pot inspira să găsiţi soluţii originale, creative, pentru orice problemă relaţională sau comunicaţională care ar putea să apară la un moment dat.

{jcomments on}