Rezolvă conflictele în cuplu prin umor

 

Cum puteţi utiliza umorul pentru a dezamorsa eventualele conflicte

rezolva conflictele in cuplu prin umor Conflictele pot să apară, cu mai multă sau mai puţină uşurinţă, în aproape orice relaţie. Modul în care dumneavoastră ştiţi şi puteţi să soluţionaţi conflictele poate să determine, cel mai adesea, succesul sau insuccesul relaţiilor în care sunteţi implicaţi. Atunci când conflictele şi neînţelegerile apar în viaţa şi în relaţiile dumneavoastră, umorul şi spiritul jucăuş vă pot ajuta enorm la potolirea „apelor” şi la restabilirea unei conexiuni la nivelul inimii. Utilizat cu mult bun simţ, cu bună măsură şi cu suficient tact, umorul poate să transforme rapid conflictul şi tensiunile într-o şansă de a de vă delecta cu haz, de a aprofunda intimitatea şi de a vă împărtăşi sentimentele. Umorul vă poate ajuta, de asemenea, să vă spuneţi părerea, sau să vă exprimaţi punctul de vedere, fără a-l răni sau a-l jigni pe celălalt.

 

 

Aplicaţii practice ale umorului în dezamorsarea conflictelor

 Exemplul nr. 1: Într-un cuplu, bărbatul lucrează pe şantier şi vine mereu murdar acasă, iar femeii i se face cam silă când îl vede venind de la muncă aşa murdar. Când ajunge acasă, el încearcă să o salute într-un mod romantic, dar ea îi întoarce spatele şi fuge, spunându-i să facă un duş. Într-o astfel de situaţie, bărbatul se înfurie şi o acuză pe femeie că nu e în stare să îi aprecieze munca.

 O posibilă soluţie: Pentru a rezolva acest conflict, femeia ar putea să dea drumul la apă caldă în cadă cu puţin timp înainte de a veni partenerul ei acasă. Atunci când acesta ajunge acasă, ea ar putea să se joace cu el, să-i dea jos hainele într-un mod jucăuş, chiar imediat ce intră în casă, şi, de ce nu, ar putea chiar să facă şi ea baie împreună cu el.

 Exemplul nr. 2: Într-un alt cuplu, bărbatul obişnuieşte să cureţe hornuri. Partenera sau soţia lui îi spune de nenumărate ori că se sperie atunci când el se suie pe scară. Evident, el nu se simte prea bine să fie cicălit de fiecare dată.

 O posibilă soluţie: În loc să i se plângă de faptul că se sperie când îl vede pe scară pe partenerul ei, femeia ar putea să îi strige, cu umor, ceva de genul „Ştii, iubitule, bărbaţii ca tine le fac pe femei să devină cicălitoare.” El ar putea să râdă şi să fie mult mai atent când foloseşte scara, când urcă şi când coboară de pe acoperiş.

 

Umorul vă poate ajuta să deveniţi mai spontani sau mai spontane

rezolva conflictele in cuplu prin umor 1 Umorul vă poate astfel ajuta nu doar să aplanaţi conflictele, ba chiar să le transformaţi în şanse de a vă aprofunda intimitatea, dar şi să deveniţi mult mai spontani sau mult mai spontane. Umorul împărtăşit vă ajută să vă eliberaţi de eventualele prejudecăţi şi să depăşiţi modelele rigide de gândire şi de comportament, ajutându-vă să vedeţi problemele într-un mod cu totul nou şi să găsiţi astfel soluţii ingenioase.

 

Umorul vă poate ajuta să fiţi mai puţin defensivi sau mai puţin defensive

 Atunci când vă jucaţi, lucrurile vă apar altfel decât în mod obişnuit. Din acest motiv, puteţi fi mult mai toleranţi în ceea ce priveşte criticile la adresa propriei persoane, critici pe care în mod obişnuit le-aţi fi primit într-un mod neplăcut sau chiar într-un mod dureros. Cu ajutorul umorului şi al spiritului de jucăuşenie, însă, puteţi primi cu o inimă uşoară criticile celuilalt, fără a vă supără aşa cum aţi fi făcut-o, poate, într-un mod obişnuit.

 

Umorul vă poate ajuta să fiţi mai dezinhibaţi sau mai dezinhibate

 Râsul şi umorul vă pot ajuta foarte mult, în sensul în care să vă puteţi exprima mult mai liber emoţiile şi trăirile, în sensul în care să daţi frâu liber celor mai intime emoţii şi sentimente. În acest mod vă veţi putea exprima mult mai uşor cele mai ascunse dorinţe, cele mai ascunse emoţii, iar aceasta vă poate ajuta enorm în aprofundarea relaţiei şi a comunicării în cadrul relaţiei. Puteţi astfel ajunge să nu mai aveţi nevoie de prea multe cuvinte în comunicarea cu partenerul sau cu partenera dumneavoastră, câteva priviri şi gesturi, şi mai puţine cuvinte, să vă fie de ajuns pentru a vă deschide inimile unul către altul.