Punctul A

                     

Punctul A

punctul a Punctul A sau A- Spot sau zona AFE vine din engleza si inseamna in romana “ zona erogena a fornixului anterior”. Este o zona a vaginului femeii care raspunde extrem de sensibil la o stimulare. Punctul A, cunoscut si sub numele de « al doilea punct G » este o zona erogena feminina, care atunci cand este stimulata poate conduce la o lubrifiere vaginala rapida, dar si la o excitatie intensa. Uneori o singura forma de stimulare sau o stimulare continua pot duce la un orgasm intens. Ginecologul Ann Chua Chee din Malaiezia este de parere ca Punctul A este la fel de controversat ca si celebrul Punct G.

Unde este situat punctul A

 Punctul A este situat, dupa Ann Chua Chee, in peretele vaginal anterior, adica intre Punctul G si uter. « Aparitia » Punctului A dateaza din 2003, an in care a avut loc Congresul Asiatic al sexologiei. Ann Chua Chee a subliniat atunci importanta acestui punct pentru femeile care sufera din cauza unor dureri puternice in timpul raporturilor sexuale cauzate de o lipsa de umiditate.

 

 In timpul unei stimulari a zonei Punctului A, lubrifierea glandelor Bartholin se mareste. Ginecologul spune ca un sfert din femei raspund pozitiv la stimularea punctului A prin orgasme extrem de intense, chiar multiple.

 Ann Chua Chee mai spune ca daca se aplica presiune pe punctul cu pricina iar daca alte zone ale vaginului sunt stimulate si ele - toate cel putin pentru 10 minute zi de zi – raporturile sexuale vor fi mult mai satisfacatoare.

 Ann Chua Chee spune ca a gasit acest punct in timpul unei anchete, apoi a testat aceasta ipoteza cu alte femei. A constat un raspuns la o stimulare apropiata. Mai multe femei au avut mai multe orgasme spontane. Si asta deoarece nervii din zona erogena A sunt cei care receptioneaza semnale, semnale care sunt trimise mai apoi catre creier, prin sina spinarii. 

 

Deep Spot

 Expertul in seductie, auto-proclamat, David Shade pretinde ca a descoperit o zona identica cu cea AFE pe care o numeste Deep Spot. Datorita proximitatii lor insa, este foarte probabil ca zona Deep Spot si Punctul A sa fie unul si acelasi lucru.

 Pentru a stimula aceasta zona a aparut si tehnica omonima « deep spot ». Aceasta tehnica este insa diferita de tehnicile de stimulare pentru Punctul A, deoarece aceasta implica ca stimularea sa se faca la nivelul unei singure parti a vaginului pe rand. Shade face si distinctia intre zona din fata a « deep spotului » si fundul acestei zone care se afla pe peretele superior.

{jcomments on}