Diferenţe intre dorinţa sexuala feminina si cea masculina

 

4 diferenţe majore între dorinţa masculină şi cea feminină

diferente intre dorinta sexuala feminina si cea masculinaO relaţie de cuplu din care s-a stins dorinţa sexuală include riscul de a se transforma, în cel mai bun caz, într-o relaţie de prietenie. Există diferiţi factori, fizici şi psihologici în acelaţi timp, care intră în joc pentru a aprinde sau nu dorinţa sexuală între parteneri: conexiunea emoţională dintre cei doi, atracţia şi potrivirea fizică, fanteziile erotice împărtăşite, etc.

El e dornic de intimitate erotică, ea nu. Lui îi place cel mai mult să facă dragoste dimineaţa, ea preferă noaptea. Dorinţele bărbaţilor şi ale femeilor nu au întotdeauna acelaşi ritm. Cum se explică aceasta?

Dorinţa este motorul sexualităţii. O relaţie de cuplu fericită şi împlinită implică în primul rând a acorda atenţie partenerului sau partenerei, dorinţelor şi nevoilor sale, a fi atent şi a comunica, a împărtăşi intimitate, tandreţe şi emoţii benefice. Atunci când inimile celor doi bat la unison, dorinţa erotică apare firesc pe fundalul unei reciprocităţi afectuoase şi a fuziunii dintre sufletele lor.

 

1. Influenţa hormonilor asupra dorinţei erotice

 Hormonul dorinţei este testosteronul, atât la bărbat cât şi la femeie. Se produce în testicule şi în glandele suprarenale ale bărbaţilor şi în ovarele femeilor.
Fluctuaţiile hormonale, mai ales în timpul ciclului menstrual influenţiază în mod particular la intensitatea dorinţei feminine. În zilele anterioare ovulaţiei, corpul înregistrează un maxim de estrogeni, mai exact este acel moment în care libidoul feminin este la apogeu (cu excepţia femeilor care folosesc pastilele contraceptive). Din contră, după o naştere, în corpul femeilor se secretă prolactină, cunoscut ca fiind un hormon anti-dorinţă, deoarece prolactina are un efect inhibitor asupra hormonilor sexuali feminini.

 

2. Factorii psihologici

Educaţia, cultura, prejudecăţile sociale şi religioase moştenite de secole continuă să exercite o presiune importantă asupra femeilor, care experimentează o dorinţă erotică mai redusă comparativ cu bărbaţii. Acest fapt ar explica de ce bărbaţii disociază cu o mai mare uşurinţă dorinţa sexuală şi sentimentele: poate să le facă plăcere să facă dragoste cu o femeie de care însă, nu sunt îndrăgostiţi. Totuşi, specialiştii afirmă că cu cât bărbaţii se simt mai apropiaţi afectiv de partenera lor, cu atât este mai mare dorinţa erotică sau libidoul. De fapt, dorinţa masculină tinde să fie impulsivă, adică este provocată din interior, în timp ce la o femeie, dorinţa erotică este provocată de dorinţa şi excitaţia partenerului, de un mediu intim şi favorabil, de o situaţie relaxantă care să favorizeze apropierea erotică.

 

Vârsta şi dorinţa sexuală

 diferente intre dorinta sexuala feminina si cea masculina 1 În cazul bărbatului, dorinţa sexuală apare la pubertate, odată cu descoperirea primelor senzaţii de plăcere provocate de propriul trup şi masturbare. Se dezvoltă până la 50 de ani, însă poate să se stingă treptat după această vârstă. Unii bărbaţi resimt andropauza, o diminuare a testosteronului care provoacă o scădere a libidoului.
 Însă, chiar dacă dorinţa se trezeşte mai târziu în cazul femeii, acesta creşte în timp şi mai ales odată cu experienţa erotică dobândită. Maturitatea sexuală feminină se atinge în jurul vârstei de 35 de ai. Odată cu menopauza, cantitatea de estrogeni scade, iar ovarele secretă tot mai puţin testosteron.

 

Cele mai bune momente erotice pentru el şi pentru ea

 De ce el este mai dornic de intimitate erotică dimineaţa, în timp ce tu eşti mereu grăbită sau eşti pe jumătate adormită? Răspunsul e foarte simplu: nivelul de testosteron în cazul bărbaţilor creşte cu 30 % dimineaţa! Iată de ce el e întotdeauna mai dornic dimineaţa. Femeile, în schimb, ca să simtă dorinţa erotică au nevoie de afecţiune, de relaxare, de un mediu reconfortant şi intim. Momentul propice pentru ele pare a fi seara sau noaptea, atunci când copii sunt trimişi la culcare, iar problemele de la serviciu sunt uitate. De aceea, uneori este dificil ca dorinţa dintre parteneri să coincidă.

 În ceea ce priveşte anotimpurile, bioritmurile îşi spun şi ele cuvântul în cazul dorinţei sexuale. Femeile resimt o creştere a dorinţei odată cu sosirea primăverii datorită unei creşteri importante de hormoni estrogeni. În cazul bărbaţilor, dorinţa creşte mai ales la începutul verii.

 

Cum să cădem de acord?

 Când unul din parteneri nu simte dorinţă erotică, iar celălalt da, acesta se poate simţi respins, neiubit, nedorit. Pentru a evita acest tip de situaţii neplăcute atât pentru unul cât şi pentru celălalt, cel mai bine este ca cei doi parteneri să comunice deschis şi cu sinceritate despre acest subiect, pentru a evita ca între ei să se acumuleze frustrări, stresuri şi tensiuni, care în timp pot eroda relaţia de cuplu. Fiecare dintre ei trebuie să-şi exprime sentimentele şi frustrările, găsind soluţii împreună şi reînnoindu-şi relaţia cu celălalt. Poate că la început va fi puţin mai dificil, dar odată ce redescoperiţi iubirea şi afecţiunea dintre voi, iar mângâierile şi sărutările vor lua locul cuvintelor, dorinţa se va trezi reciproc în mod natural...