Sex anal partea 1

 

Sexul anal (I) – Între tabu şi plăcere

sex analSexul anal dispare încet-încet de pe lista subiectelor tabu în media, unde a ocupat cu succes, atât de multă vreme, un loc de top. Se vorbeşte din ce în ce mai des despre el, există multe forumuri de discuţii în care e abordat şi lumea e dornică să afle cât mai multe informaţii. Şi tocmai datorită faptului că a fost considerat ceva interzis, iar în anumite medii încă este considerat ca atare, pentru mulţi poate fi ceva extrem de tentant de încercat.

Dacă veţi avea deschiderea de a experimenta această modalitate de penetrare, veţi descoperi că ea creează o intimitate specială între parteneri, în afară de faptul că vă va condimenta viaţa sexuală. Multe cupluri îşi rezervă acest tip de interacţiune pentru momente speciale, pregătite cu grijă, privind aceasta ca pe un dar oferit cu tandreţe şi gingăşie persoanei iubite.

 

Câteva elemente de anatomie a anusului

Anusul este un canal de câţiva cm lungime, căptuşit cu un ţesut moale şi fin care este străbătut de multe terminaţiuni nervoase şi datorită acestui fapt stimularea sexuală a zonei poate produce plăcere. În imediata apropiere a deschizăturii anale există nişte muşchi, numiţi sfinctere (sfincterul anal intern şi sfincterul anal extern), al căror rol este închiderea şi deschiderea anusului în vederea eliminării scaunelor. Aceşti muşchi sunt cei pe care femeia trebuie să înveţe să-i relaxeze dacă doreşte să abordeze penetrarea anală.

Conştientizarea şi controlul acestor muşchi (şi implicit tonifierea lor) aduce cu sine, de altfel, multe beneficii. Printre acestea se numără şi controlul energiei sexuale şi implicit, al orgasmului. Cu alte cuvinte o femeie va deveni singura răspunzătoare de orgasmele ei, dacă va reuşi să controleze toţi muşchii din zona perineului: anali, vaginali, pubococcigieni. În plus, o musculatură tonifiată în această zonă, pe lângă că duce la o foarte bună funcţionare a intestinelor, mai contribuie la o naştere uşoară, fără dureri şi fără complicaţii.

 

Exerciţiu pentru tonifierea muşchilor anusului

sex anal 3Un exerciţiu foarte simplu, în două etape, pentru conştientizarea şi exersarea acestor muşchi este să ne imaginăm că avem un obiect introdus în rect pe care urmărim să-l păstrăm în interior. Acest lucru este posibil prin contracţia puternică a sfincterelor. Realizăm această contracţie pentru câteva secunde. Apoi, în următoarea etapă, ne vom închipui că scoatem afară acel obiect, exact aşa cum facem când mergem la toaletă pentru eliminarea scaunului – prin relaxarea maximă a aceloraşi muşchi. Menţinem muşchii relaxaţi alte câteva secunde. Şi reluăm din nou prima fază, cea de contracţie. Cele două faze vor avea durate de timp aproximativ egale. Alternăm de mai multe ori aceste două faze, timp de câteva minute zilnic, având grijă ca relaxarea şi contracţia să fie realizate de un număr egal de repetări.

În prelungirea anusului este situat rectul, cu o lungime de aproximativ 20 de cm. El este mai larg decât anusul şi se dilată mai mult decât acesta atunci când apare excitaţia sexuală, lucru care face posibilă penetrarea.

Rectul nu are un traseu liniar, ci formează două curburi uşoare, în planul faţă-spate; mai întâi una orientată înspre abdomen (partea inferioară), apoi curbura se schimbă spre spate şi din nou spre abdomen. Ca şi colonul, rectul se curbează de asemenea şi în lateral (în planul stânga-dreapta), şi această curbură este specifică fiecărei persoane – fie spre stânga, fie spre dreapta.

Datorită acestor curburi, actul sexual anal trebuie să se desfăşoare foarte lent şi atent, mai ales în momentele de început. Cel mai bine este să ajungi să te familiarizezi cu aceste curbe gradat, întrucât „geografia” lor este diferită la fiecare femeie.

 

Ce anume face atât de plăcut sexul anal

Aşa cum spuneam mai sus, în această zonă există o foarte mare concentraţie de terminaţii nervoase, care fac să crească sensibilitatea locală la atingeri şi vibraţii; plăcerea femeii poate fi deci foarte mare; dar şi bărbatul experimentează senzaţii inedite, întrucât anusul este mai strâmt decât vaginul şi are muşchi mai puternici, astfel încât penisul este stimulat în alt mod, mai intens, asupra lui fiind exercitată o presiune uniformă, puternică, pe toată lungimea, iar unii bărbaţi găsesc foarte interesantă stimularea glandului la intrarea şi ieşirea din anus. Oricum, ca în orice interacţiune sexuală, ceea ce îl stârneşte pe unul, pe altul îl lasă rece; fiecare trebuie să exploreze şi să afle ce anume îi provoacă cea mai mare plăcere.

Dar sexul anal nu se rezumă la partea fiziologică, ci implică şi aspecte psihomentale. Şi pentru multe persoane, implicaţiile emoţionale ale sexului anal sunt la fel, dacă nu chiar mai incitante decât partea de plăcere fizică.

 

La baza unui act sexual anal reuşit se află sentimentul de încredere

sex anal 2Datorită faptului că femeia este foarte vulnerabilă în acest caz, este foarte important ca bărbatul să fie conştient de acest lucru şi să acţioneze atent şi responsabil. De aceea, la baza unui act sexual anal reuşit stă sentimentul de încredere. Sexul anal nu este ceva ce să încerci cu o persoană pe care abia ai cunoscut-o sau cu un partener cu care ai doar o aventură trecătoare. E nevoie de o cunoaştere mai profundă a celor doi, de iubire şi respect; trebuie să ţii cont şi să respecţi ceea ce-ţi spune celălalt şi să fii atent la limbajul trupului. Este o dovadă de mare încredere să încredinţezi cuiva o parte a corpului tău care este atât de delicată şi de sensibilă şi bărbatul trebuie să onoreze această încredere cu tandreţe şi gingăşie.

Pentru multe cupluri, sexul anal este o experienţă pe care o împărtăşesc pentru prima oară, iar acest lucru îi face pe cei doi să devină şi mai apropiaţi, să cunoască faţete ascunse, noi, ale celuilalt, să depăşească limite în comuniunea intimă care altfel le-ar fi rămas inaccesibile. Şi tocmai vulnerabilitatea maximă pe care o implică face ca acest gen de interacţiune să fie atât de excitantă şi de intensă pentru ambii iubiţi.

Şi toate acestea, dublate de tentaţia de a încălca regulile, de fascinaţia pe care au avut-o dintotdeauna fiinţele umane de a face ceea ce este interzis, face ca sexul anal să prezinte o putere atât de mare de atracţie.

{jcomments on}