Sex anal partea a 2 a

 

Sexul anal (II) – Riscuri şi reguli

sex anal Riscurile care pot apărea în cazul unei interacţiuni sexuale cu penetrare anală sunt, în mare, cam aceleaşi cu cele care există la penetrarea vaginală.

Este adevărat că sexul anal nu poate provoca o sarcină, dar dacă totuşi a avut loc ejacularea, la eliminarea spermei din anus există pericolul ca aceasta să intre în contact cu vaginul; acest lucru poate determina pătrunderea spermatozoizilor în uter şi o posibilă fecundare a ovulului.

În privinţa bolilor cu transmitere sexuală, este bine de ştiut că ele pot fi contactate şi în acest mod, ba chiar există boli care se transmit mai uşor prin sex anal. Astfel, prin intermediul sexului anal neprotejat se poate transmite hepatita A, B şi C, HIV, E coli, HPV, herpesul genital, chlamydia, gonoree, diferite tipuri de micoze.

 

Reguli pentru un sex anal reusit

Câteva reguli pentru a micşora cât mai mult riscurile posibile şi pentru a te bucura de o experienţă reuşită de sex anal:

 - Este necesar să respectaţi o foarte atentă igienă locală. Aceasta include atât spălarea minuţioasă cu apă şi săpun a zonei exterioare, cât şi o clismă cu apă călduţă sau ceai de plante medicinale.
 - Penetrarea anală trebuie abordată întotdeauna după ce aţi făcut dragoste normal, vaginal, o perioadă destul de mare de timp, astfel încât să existe o stare de excitare intensă şi zona pelviană să fie relaxată. Este foarte importantă relaxarea anusului, altfel experienţa se va transforma rapid într-una neplăcută sau dureroasă.
 - Dacă după sexul anal doriţi să practicaţi alt tip de sex, oral sau vaginal, este necesar să faceţi o mică pauză pentru igienă – se recomandă spălarea foarte atentă a penisului cu apă caldă şi săpun, chiar de mai multe ori. Deoarece zona anusului este o zonă plină de bacterii şi microbi, dacă veţi trece imediat de la anus la vagin, există riscul să contactaţi diferite feluri de infecţii.
 - Este necesară folosirea unui lubrifiant, de preferinţă unul natural, organic, care să nu irite pielea; puteţi folosi ulei de măsline sau chiar unt natural. Nu este indicat să încercaţi fără lubrifiant; chiar dacă zona respectivă este relaxată, anusul e un canal strâmt şi poate apărea foarte uşor durerea.
 - Chiar dacă aţi respectat toate regulile anterioare, mişcările trebuie să fie foarte fine şi lente, cel puţin la început; anatomia zonei este una complexă şi este nevoie de timp pentru a o cunoaşte şi explora.
 - Practicaţi exerciţiul de tonifiere prezentat în prima parte a acestui articol. Este posibil ca muşchii anusului să slăbească în timp, dacă practicaţi foarte des sexul anal.
 - Dacă suferiţi de hemoroizi sau fisuri anale, mai întâi trataţi aceste probleme, întrucât sexul anal le poate agrava.
 - Sexul anal necesită o anumită experienţă şi atenţie şi o bună cunoaştere a anatomiei, de aceea nu este recomandat începătorilor.
- Este foarte importantă comunicarea între parteneri, înainte de a aborda acest tip de interacţiune sexuală, cu atât mai mult dacă nu l-aţi mai abordat niciodată în cuplul dumneavoastră. Este de asemenea importantă şi în timpul actului propriu-zis. Ambii iubiţi trebuie să-şi exprime preferinţele referitoare la ritm, poziţie, presiune, pentru a putea avea o experienţă împlinitoare.