Fetișul sexual

 

Fetișul sexual

 fetisul sexual 2Fetișul erotic reprezintă, mai exact, preferința unei persoane pentru un anumit obiect, o parte a corpului, un material, sau orice situație prin intermediul căreia respectiva persoană poate ajunge la o stare de maximă excitare și satisfacție din punct de vedere sexual. Este nevoie de timp pentru a descoperi dacă aveți sau nu un anumit fetiș. Inițial, ceea ce pare a fi doar o preferință ajunge să se individualizeze, să se contureze până ajunge o preferință deosebit de specifică, cu ajutorul căreia vă veți simți satisfăcut ori de câte ori veți include fetișul în cadrul actului sexual. În societatea modernă actuală, foarte mulți oameni au anumite fetișuri. Dacă până acum fetișul era considerat mai degrabă o problemă de natură psihologică, acum este un lucru cât se poate de normal și de des întâlnit. Mai multe teste au condus la o legătură între anumite evenimente petrecute în copilărie și fetișurile adultului. Astfel că, experții au ajuns la concluzia că există momente cheie în copilărie ce involuntar pot declanșa la nivelul subconștientului, anumite fetișuri, spre exemplu joaca copilului pe podea, atunci când observă picioarele adulților poate declanșa, în adolescență și tinerețe un fetiș pentru picioare.

 De asemenea, sunt și foarte mulți alți factori ce contribuie la declanșarea unui fetiș, cauzele sunt arareori descoperite, uneori nici nu prezintă interes, însă un lucru deosebit de important este și partenerul de viață sau de cuplu care , în mod ideal ar trebui să fie de acord cu fetișurile și să le aplice la fiecare act sexual pentru ca satisfacția să fie intensă. Sau, dimpotrivă, dacă simte că este ceva în neregulă cu o anumită preferință a partenerului, cu fetișul acestuia, ar trebui să poarte o discuție serioasă, să evite provocarea plăcerii prin acel anumit fetiș și să consulte un specialist. Dar fetișurile de cele mai multe ori nu sunt nicidecum periculoase.

 

Cele mai des întâlnite fetișuri

 Fetișurile sexuale, atâta timp cât au loc de comun acord și nu provoacă rău partenerului sau partenerei, pot fi exprimări sexuale sănătoase.

 

Tocurile înalte și picioarele

fetisul sexual Unele din cele mai des întâlnite fetișuri sunt manifestate de tocurile înalte și de picioare. Chiar foarte mulți bărbați manifestă aceste fetișuri (sunt două fetișuri separate dar au mare legătură unul cu celălalt, astfel că ajung să se confunde), și acestea sunt cât se poate de reale. Bărbații se simt atrași îndeosebi de tălpi sau de degetele de la picioare, precum și de forma piciorului, unii sunt excitați numai de miros, alții includ în acest fetiș și dresurile. Fetișul ce implică tocurile înalte, pe de altă parte sunt la mare căutare în rândul bărbaților, acestea îi excită mai ales prin faptul că femeile ce poartă tocuri înalte sunt mult mai sexy, li se evidențiază fundul, sânii și talia, și lungimea picioarelor se schimbă. Corpul femeii capătă o nouă dimensiune, una mai sexy, cu o tentă erotică. Aceste fetișuri se manifestă în diverse moduri, astfel că bărbații ce au acest fetiș adoră nu numai să vadă picioarele sau tocurile sexy, ci și să le miroasă, să le sărute, să le lingă, sau să fie masturbați cu picioarele partenerei.

 

Piele, latex, cauciuc

 Pielea, cauciucul și latexul sunt materiale foarte des întâlnite ce stau la baza unui fetiș. Acest fetiș este strâns legat de mirosul pe care aceste materiale îl emană, modul în care se simt aceste materiale pe pielea umană. Astfel că, acest fetiș poate porni de la sexul practicat foarte des pe un scaun îmbrăcat în piele, spre exemplu. Acest fetiș este unul non-problematic, astfel că persoanele ce manifestă acest fetiș pot manifesta de fapt dorința de a face sex cu un partener sau o parteneră îmbrăcată în haine de latex, pe o canapea de piele. Orice bărbat preferă o fată cuminte pentru o relație îndelungată, dar este foarte bine cunoscut faptul că bărbații au și imaginea fetelor rele în minte atunci când fac sex.

 

Corsetul

Corsetul, sau legarea foarte strânsă a corpului reprezintă un alt fetiș foarte des întâlnit mai ales în rândul bărbaților. Încorsetarea femeii, lucru ce atrage după sine un aspect neajutorat al femeii, este un stimulent sexual excelent pentru bărbați. Iar folosirea corsetului, prin evidențierea sânilor și sublinierea taliei și a șoldurilor, este de asemenea un fetiș preferat de foarte mulți bărbați.

 

Fetișismul medical

fetisul sexual 1 Fetișismul medical este din nou un tip de fetiș foarte des întâlnit în societatea contemporană acest tip de fetiș presupune un fel de joacă de-a doctorul în timpul preludiului și actului sexual, prin folosirea unor costume speciale, de doctor sau asistentă medicală, dar chiar și a unor ustensile (care, evident nu pot răni partenerul sau partenera). Acest tip de fetiș este de asemenea considerat unul nepericulos, atâta timp cât este practicat cu simț al răspunderii și cu anumite limite. De asemenea, în acest fetiș este inclus și jocul pe roluri (medicul și pacienta sau asistenta și pacientul) și partenerii pot avea preferințe precum măsurarea temperaturii rectale, clismele, inserarea supozitoarelor sau masarea prostatei.

 

Alte fetișuri

 Fetișurile erotice pot include de asemenea și alte obiecte (vestimentare sau nu) prin care partenerul cu anumite preferințe simte plăcerea supremă. Astfel că, unii bărbați au manifestat și un fetiș pentru mătase, pentru dantelă (incluzând lenjeria intimă purtată de partenere, până la rochițe cumpărate de la sex shop din aceste materiale), iar unele femei preferă bărbații în uniformă în timp ce fac dragoste, așadar unii soți ar putea fi rugați să poarte uniforme special cumpărate de la sex shop, sau nu, de pompieri, de exemplu. Manichiura femeilor este un alt subiect pe seama căruia bărbații au manifestat fetișuri de-a lungul timpului, astfel că unii preferă unghiile foarte lungi, sau viu colorate. Fetișurile cu țigări sunt de asemenea la mare modă, mai ales în rândul bărbaților care preferă ca partenera să fumeze senzual o țigaretă, și ar mai fi de menționat fetișurile cu cătușe, cu lanțuri, cu bice, cu ținte (obiecte ce țin și de sfera BDSM-ului, așadar trebuie folosite cu mare precauție).

 

Fetișuri periculoase sau mai puțin obișnuite

 Nu toți oamenii au fetișuri, iar în categoria celor care au fetișuri, nu toți au fetișuri obișnuite. Spre exemplu, unii oameni sunt excitați de obiecte religioase, sacre, precum cruci sau icoane, în timp ce alții sunt excitați de mâncare, și nu vorbim aici de căpșune cu frișcă sau trase în ciocolată, ci de mâncare cât se poate de autentică. Alții au dezvoltat fetișuri de-a dreptul bizare și foarte neplăcute, și se simt excitați de materiile fecale, urină, sau vomă, în timpul sau înaintea actului sexual. Aceste fetișuri trebuie considerate ca fiind nu numai bizare, ci și periculoase pentru sănătate. Dezvoltarea unui fetiș nu presupune niciun lucru neobișnuit, atâta timp cât acesta se încadrează în limite normale și nu afectează viața celui în cauză sau relația sa de cuplu.