Informații utile despre vagin

 

Informații utile despre vagin

informatii utile despre vagin 1 Vaginul este una din cele mai importante (dacă nu cea mai importantă parte a organului reproductiv la femei. Vaginul nu ar trebui să fie un subiect tabu așa cum este în ziua de astăzi în societatea contemporană. De cele mai multe ori, femeile nu știu nici măcar lucrurile esențiale despre vaginul lor, și foarte multe se feresc să vorbească despre afecțiunile aparatului genital sau despre aspectul acestuia. Unele refuză chiar și vizitele la medicul ginecolog. În niciun caz acestea nu sunt desigur subiecte despre care să putem vorbi cu oricine, oricând, dar cu medicul, cu partenerul de viață sau cu prietenele de încredere este perfect normal și sănătos să purtați astfel de discuții. pentr multe posesoare ale vaginului, acesta este încă un mister, iar un rol important în această situație îl au prejudecățile și ideile preconcepute precum și educația sexuală precară.

 

Dimensiunile normale ale vaginului

 Se vorbește din ce în ce mai mult despre lungimea și grosimea penisului, despre cât de mare ar trebui să fie un penis mare, se fac fel și fel de măsurători, dar oare vaginul nu este la fel de important? Femeile sunt din ce în ce mai preocupate de corpul lor și se interesează care este dimensiunea normală a unui vagin. Ei bine, lungimea acestuia se situează între 7,5 și 15,5 cm. Motivul pentru care aceste femei se interesează de aceste aspecte îl reprezintă de cele mai multe ori reproșurile partenerilor de viață care susțin că după naștere sau după o anumită perioadă de timp și de activitate sexuală, dimensiunile vaginului nu mai sunt ca înainte iar plăcerea resimțită nu mai e aceeași. Lungimea și aspectul vaginului este diferit de la o femeie la alta, iar lățimea vaginului variază de asemenea. Astfel că, în stare normală vaginul măsoară 7-10 cm lungime și 2-3 cm lățime, în vreme ce în stare de excitație acesta poate ajunge până la 7 cm lățime și 15 cm lungime. De asemenea, mărimea penisului partenerului are un rol foarte important în modificările la nivelul vaginului. Exercițiile Kegel sunt foarte importante în menținerea unui vagin foarte elastic și ferm iar exercițiile Kegel trebuie practicate zilnic, pe o perioadă foarte îndelungată.

 

Vaginul are proprietate de autocurățare

informatii utile despre vagin Foarte multe femei folosesc din ce în ce mai multe geluri intime, săpunuri speciale și creme pentru igiena intimă, neștiind faptul că vaginul are proprietatea de a se curăța singur. Desigur, o igienă foarte riguroasă în zona intimă este mai mult decât necesară, dar nici nu trebuie folosite substanțe care să distrugă PH-ul din această zonă. Un alt organ cu proprietate de autocurățare este ochiul.

 

Punctul G și vaginul

 Punctul G se află exact la cinci centimetri de la intrarea în vagin, astfel că, dacă este stimulat cum trebuie, poate produce orgasme intense și plăcere absolută. Unele femei nu știu nici măcar de existența punctului G, nici atât de poziția lui în vagin. O educație sexuală mai riguroasă în acest sens cu siguranță ar aduce multe satisfacții doamnelor.

 

Himenul și vaginul

 Intrarea în vagin este de obicei acoperită de himen. Acesta se regăsește la majoritatea femeilor și se rupe la primul contact sexual. Însă ceea ce nu este știut de toate femeile este faptul că unele femei nu au fost înzestrate de la natură cu himen, în timp ce altele îl au foarte elastic și se poate rupe după câteva contacte sexuale. Iar unele femei au himenul atât de rigid încât acesta se rupe la primul contact cu un tampon intern, sau atunci când sunt implicate mișcări foarte bruște, ce țin de gimnastică spre exemplu, în urma orelor de sport.

 

Vaginul are numeroase terminații nervoase, eliberează secreții și produce zgomote

 Nu-i așa că vă amuzați împreună cu partenerul dumneavoastră de zgomotele ce se aud în timpul actului sexual din vaginul dumneavoastră? Ei bine, procesul este unul cât se poate de normal și nu trebuie să vă rușinați de acest lucru. Pe de altă parte, în primii centimetri de la intrare vaginul este plin de terminații nervoase ce produc plăcere atunci când vaginul este stimulat. Secrețiile vaginale, pe de altă parte, nu sunt deloc un motiv de îngrijorare deoarece vaginul poate elibera zilnic până la o lingură de secreții vaginale. Cu o igienă potrivită, vaginul poate avea un miros extrem de plăcut, asemănător cu cel al moscului, iar sexul oral poate fi o adevărată plăcere pentru ambii parteneri.

 

Vaginul poate îmbătrâni

informatii utile despre vagin 2 O dată cu trecerea timpului, vaginul nu își mai menține elasticitatea întocmai ca la începutul vieții sexuale. Nașterile multiple, problemele intime, relațiile sexuale intense, activitatea sexuală regulată sau agresarea vaginului cu jucării sexuale sau cu obiecte prea dure poate duce la îmbătrânirea vaginului, astfel că acesta nu va mai fi elastic. Dar exercițiile Kegel pot fi și în acest caz soluția salvatoare.

 Vaginul este cea mai intimă parte a unei femei și acesta ar trebui să beneficieze de atenția cuvenită și să fie îngrijit așa cum se cuvine. Mai mult decât atât, o educație sexuală potrivită este soluția ideală pentru ca multe femei să își consolideze cunoștințele despre vaginl lor. Cunoașterea propriului vagin poate duce la evitarea problemelor de sănătate și la îmbunătățirea vieții sexuale. Bărbații ar trebui, deopotrivă să fie foarte interesați de anatomia corpului partenerei lor și ar trebui să cunoască cât mai multe lucruri despre vagin pentru a provoca partenerei plăcere așa cum se cuvine și pentru a evita situațiile jenante și întrebările neplăcute în viața intim și în viața de cuplu.

{jcomments on}