Cardamomul, un afrodisiac care creşte potența
Motto: „Cardamomul este cea mai mare comoară.” (Lao)
Arborele de cardamom este întâlnit cu precădere în pădurile ecuatoriale din India, Sri Lanka, Nepal, Bhutan, China şi Sumatra. De la arborele de cardamom se utilizează seminţele, împreună cu capsula lor, aceste capsule cu seminţe fiind desprinse imediat după coacere şi apoi uscate la soare. Există mai multe soiuri de cardamom, dintre care enumerăm cardamomul verde (Elettaria), şi cardamomul maroniu sau cardamomul negru (Amomum).
Cel mai mare producător şi exportator de cardamom este statul Guatemala, urmat îndeaproape de India. Cardamomul ocupă locul trei dintre cele mai scumpe condimente din lume, după şofran şi vanilie.
Cardamomul în bucătărie
Ca şi condiment, cardamomul se utilizează în special în preparatele culinare dulci şi în băuturi, oferindu-le o aromă şi o savoare unice, cu totul şi cu totul speciale.