Cardamomul, un afrodisiac care creşte potența
Motto: „Cardamomul este cea mai mare comoară.” (Lao)
Arborele de cardamom este întâlnit cu precădere în pădurile ecuatoriale din India, Sri Lanka, Nepal, Bhutan, China ÅŸi Sumatra. De la arborele de cardamom se utilizează seminÅ£ele, împreună cu capsula lor, aceste capsule cu seminÅ£e fiind desprinse imediat după coacere ÅŸi apoi uscate la soare. Există mai multe soiuri de cardamom, dintre care enumerăm cardamomul verde (Elettaria), ÅŸi cardamomul maroniu sau cardamomul negru (Amomum).
Cel mai mare producător ÅŸi exportator de cardamom este statul Guatemala, urmat îndeaproape de India. Cardamomul ocupă locul trei dintre cele mai scumpe condimente din lume, după ÅŸofran ÅŸi vanilie.
Cardamomul în bucătărie
Ca ÅŸi condiment, cardamomul se utilizează în special în preparatele culinare dulci ÅŸi în băuturi, oferindu-le o aromă ÅŸi o savoare unice, cu totul ÅŸi cu totul speciale.