Culorile şi sexul

 

Culorile şi sexul

culorile si sexul Mulţi dintre noi ne simţim atraşi de anumite culori, în timp ce altele fie că ne lasă indiferenţi, fie că ne creează repulsie. Poate că mulţi dintre voi vă simţiţi atraşi de femeile cu părul blond, sau, dimpotrivă, de brunete. Unii se simt însă atraşi de roşcate. Nu este o regulă, dar culoarea părului, în funcţie de preferinţele pe care le avem, ne poate face chiar să ne întoarcem privirea după o persoană cu părul de o anumită culoare sau nuanţă.

 În acelaşi timp în care culoarea părului unei persoane poate trezi în noi anumite emoţii, culoarea sau culorile hainelor pe care ea le poartă poate, de asemenea, să trezească sau nu în noi anumite stări. La o petrecere, de exemplu, este uşor de remarcat o persoană îmbrăcată în culoarea roşie. Culoarea roşie, în acest caz, efectiv „fură privirea”, în timp ce nuanţele de gri ar putea trece chiar neobservate.

 Aţi observat, probabil, că aveţi o anumită stare de pace şi de linişte atunci când vă aflaţi la marginea codrului verde, sau pe o pajişte înverzită. După cum probabil că aţi remarcat faptul că albul strălucitor al zăpezii vă inspiră o notă de puritate, aşa cum se petrece şi în cazul în care admiraţi o rochie albă de mireasă.

 V-aţi întrebat vreodată de ce se petrec astfel lucrurile, de ce vă simţiţi influenţaţi de anumite nuanţe sau culori? Ei bine, culorile sunt o formă de energie, ce înmagazinează şi vehiculează puterea de a ne induce stări sau emoţii. Culorile au, de asemenea, puterea de a vindeca, de unde şi cromoterapia, sau terapia cu ajutorul culorilor. În cele ce urmează vom trata culorile din punctul de vedere al efectelor afrodiziace sau anafrodiziace pe care acestea le pot avea asupra noastră.

Influenţa pe care o pot avea culorile asupra funcţiei sexuale

 După cum probabil că unii dintre voi v-aţi dat deja seama, anumite culori inhibă funcţia sexuală, pe când altele sunt adevărate afrodiziace.

 Fie că este vorba de mediul ambiant, de culorile pereţilor sau ale draperiilor, fie că este vorba de culoarea ochilor, a pielii, a părului unei persoane sau de culoarea hainelor pe care acea persoană le poartă, energia pe care aceste culori o vehiculează poate să ne crească sau să ne scadă libidoul.

 Dacă dobândim cunoaşterea aspectelor legate de cromoterapie, putem să ne dăm seama cu uşurinţă ce culori pot avea efect afrodiziac, sau din contră, anafrodiziac. Astfel vom cunoaşte cum putem utiliza culorile pentru a obţine anumite efecte. Cu înţelepciune şi cu mult bun simţ, vom reuşi apoi să folosim culorile fie în vestimentaţie, fie în machiaj, fie în crearea mediului ambiant, în funcţie de ceea ce ne dorim să obţinem. De exemplu, nu se recomandă să se poarte lenjerie intimă de culoare albastră. După cum, de asemenea, nu se recomandă lenjeria de pat, pe patul matrimonial al iubiţilor, de culoare roşie intensă (este o culoare prea puternică), dar se recomandă de culoare roz (este o culoare mai suavă şi mai potrivită iubirii romantice).

 Impactul vizual este foarte puternic, marcant, pentru majoritatea oamenilor, iar culorile joacă un rol foarte important în crearea unei impresii vizuale. O rochie de culoare roşie, de exemplu, poate avea un cu totul alt impact vizual în comparaţie cu o rochie, să zicem aproape identică, în tonuri de gri.

 În cele ce urmează vom face o scurtă trecere în revistă a culorilor, analizându-le din punct de vedere al efectelor lor afrodiziace sau anafrodiziace, de stimulare sau, din contră, de liniştire a funcţiei sexuale şi a dorinţelor de natură erotică.

 

Culoarea roşie

culorile si sexul 1 Culoarea roşie, prin natura sa, este asociată cu focul, cu ardoarea, cu vitalitatea, cu sângele, cu viaţa însăşi, dar şi cu dorinţa, cu dragostea profundă, cu senzualitatea şi cu pasiunea sexuală. Roşul mai este caracteristic acţiunilor înflăcărate. În aspectele sale negative, culoarea roşie în nuanţele sale de roşu „murdar” emană violenţă, furie, agresivitate, mânie, ură. Aşadar, dacă alegem să purtăm sau să folosim roşu, este de preferat să folosim o nuanţă cât mai pură.

 Roşul, în nuanţele sale pure, mai are calitatea de a insufla curaj, dar şi o viziune optimistă asupra vieţii, reînsufleţind entuziasmul şi bucuria de a trăi. Roşul este, prin excelenţă, o culoare afrodiziacă şi are chiar calitatea de a combate stările depresive.

 Cei care suferă de hipertensiune trebuie să fie precauţi în utilizarea culorii roşii, în timp ce aceia care au tendinţe de furie şi de agresivitate, trebuie să evite cât mai mult folosirea nuanţelor impure de roşu.

 Şi în tradiţiile populare, roşul este asociat cu vigoarea şi viaţa. Astfel, în tradiţia românească avem tradiţia mărţişorului, ce îmbină albul şi roşul. Pe de altă parte, buzele colorate în roşu, ale unei femei, exprimă ideea de senzualitate, în timp ce o femeie cu rochie roşie trece destul de greu fără să fie observată. De asemenea, nu întâmplător se spune despre femeile cu părul roşcat că sunt focoase.

 O particularitate a culorii roşii o reprezintă nuanţele de roşu vişiniu, care ajută la crearea unei ambianţe romantice. Roşul vişiniu este astfel asociat cu iubirea elevată, transfiguratoare.

 Rozul este asociat romantismului, iubirii romantice, iar în Feng Shui această culoare, roz, se recomandă a fi utilizată în dormitorul femeilor nemăritate, în special în zonele de sud şi de sud – vest.

 Tot în Feng Shui, roşul nu este indicat să se folosească prea mult în dormitor, căci poate tulbura odihna. Decorurile de culoare roşie, în special inimi şi flori de mătase, sunt recomandate pentru zona de sud – vest, zona corespondentă relaţiilor, căsătoriei şi iubirii. În aceeaşi tradiţie se recomandă, pentru atragerea unui partener serios, să se lege de mânerul interior al uşii dormitorului două şnururi sau panglici roşii.

 

Culoarea portocalie

 Ca şi culoarea roşie, culoarea portocalie are un puternic efect afrodiziac. Pasiunea emanată de portocaliu este însă ceva mai blândă, mai domoală, decât cea emanată de roşu. Portocaliul este de asemenea asociat cu focul, cu vitalitatea şi cu bucuria de a trăi, dar şi cu senzualitatea şi cu euforia amoroasă. Excesul de portocaliu, însă, poate duce la exacerbarea poftelor carnale.

 Portocaliul ajută la sporirea încrederii în sine, la renaşterea speranţei, dar şi la... buna digestie a hranei. Persoanele care suferă de frustrări sexuale sau de altă natură, precum şi persoanele obsedate sexual, trebuie să folosească cu prudenţă portocaliul.

 Ca şi manifestare, portocaliul poate apărea ca o nuanţă ceva mai blândă de roşu. Ideea că roşcatele sunt focoase se menţine şi în cazul portocaliului. După cum se poate observa, părul roşcat natural, în multe dintre cazuri, are mai degrabă nuanţe de portocaliu decât de roşu.

 În Feng Shui, este indicat să se utilizeze culoarea portocalie în zona de sud – vest, pentru a îmbunătăţi viaţa sentimentală, iubirea, relaţiile de cuplu şi căsnicia. În aceeaşi tradiţie se recomandă folosirea culorii piersicii de către femeile care vor să îşi găsească un soţ bun. De exemplu, se recomandă utilizarea culorii piersicii în decorarea dormitorului unei femei nemăritate, pentru a avea noroc în dragoste, însă această culoare este contraindicată femeilor deja măritate, pentru că ar putea conduce la infidelităţi.

 

Culoarea galbenă

 Atât galbenul, cât şi auriul, sunt asociate Soarelui. Culoarea galbenă este asociată facultăţilor mentale, intelectuale, intuitive, precum şi înţelepciunii şi discernământului.

 Galbenul este de asemenea folosit pentru a trata bolile de natură nervoasă, depresiile, dar şi pentru a îmbunătăţi capacităţile intelectuale.

 În tradiţiile antice, galbenul este asociat zeului Saturn, guvernatorul epocii de aur a omenirii. Se spune de asemenea că atât părul lui Iisus era blond, cât şi al zeului Apollo, zeul tuturor artelor, zeul Soarelui şi al luminii.

 Galbenul este de asemenea o culoare afrodiziacă, dar are efecte mai temperate, mai blânde, mai domoale, decât roşul şi decât portocaliul. Galbenul mai este asociat romantismului, iubirii pure, ideale.

 În Feng Shui, se recomandă să nu se folosească metale de culoare aurie în dormitor, deoarece ar putea afecta atât sănătatea, cât şi armonia; metalele aurii sunt de asemenea contraindicate în zona de est, care se află în legătură cu sănătatea, prosperitatea şi familia. Auriul, nemetalic, este însă indicat în zona de sud – vest, corespondentă căsătoriei, iubirii şi relaţiilor sentimentale.

 

Culoarea verde

culorile si sexul 2 Verdele este, prin excelenţă, culoarea vindecării şi a tămăduitorilor. Se spune despre Arhanghelul Rafael că ar avea aura de culoare verde smarald. Culoare neutră, verdele aste asociat armoniei, echilibrului, dar şi iubirii universale.

Aşa cum au arătat mai multe studii şi experimente, se pare că verdele încetineşte activitatea energetică, având, din această cauză, un efect profund liniştitor şi fiind util persoanelor care suferă de boli cardiovasculare şi de hipertensiune. Culoarea verde are mai degrabă efecte calmante, liniştitoare, decât afrodiziace. Verdele este de asemenea recomandat pentru vindecarea obsesiilor, inclusiv a obsesiilor de natură sexuală.

 În unele tradiţii antice, verdele este asociat zeului Jupiter, zeul cerului, zeul fulgerului, dar şi al fertilităţii, în timp ce în alte tradiţii verdele este asociat zeiţei Venus, zeiţa iubirii, căreia romanii i-au atribuit luna aprilie, luna renaşterii în întreaga natură.

 

Culoarea albastră

 Albastrul, împreună cu feluritele sale nuanţe, este asociat, prin excelenţă, cerului. Culoarea albastră simbolizează infinitul, intuiţia, misterul, dar este considerată şi culoarea sincerităţii şi a fidelităţii. Albastrul este asociat iubirii în aspectele sale elevate, precum şi tandreţii.

 Cu toate că albastrul este şi el o culoare afrodiziacă, într-o anumită măsură, totuşi nu este recomandat să se poarte lenjerie intimă de culoare albastră. De asemenea, utilizarea sau purtarea pe perioade îndelungate de timp a culorii albastre este contraindicată, deoarece poate induce stări depresive persoanelor mai sensibile. Utilizat în exces, albastrul poate de asemenea să dea senzaţii de răceală şi să provoace constipaţie.

 

Culoarea indigo (albastru închis)

 Culoarea indigo este o nuanţă de albastru închis, cu reflexe violet sau roşiatice, şi este asociată cu spiritualitatea, cu misterele, cu ezoterismul, cu intuiţia superioară precum şi cu iubirea în aspectele sale elevate, transfiguratoare.

 Ca şi verdele, dar mai mult decât verdele, indigoul (albastrul închis) este de un real folos în vindecarea obsesiilor de orice fel, inclusiv a celor de natură sexuală.

 La fel ca şi albastrul, indigoul are efecte afrodiziace, de natură mult mai elevată decât roşul şi portocaliul, însă, spre deosebire de albastru, indigoul poate fi de un real folos în vindecarea melancoliei şi chiar a tulburărilor mentale grave.

 

Culoarea violet

 Violetul are vibraţia cea mai înaltă dintre culorile spectrului. Combinaţie a culorilor roşu şi albastru, culoarea violet este asociată cu intuiţia, cu înţelepciunea, dar şi cu pasiunea elevată, cu spiritul superior. Violetul are, astfel, un efect afrodiziac mult mai elevat decât celelalte culori, îmbinând pasiunea cu aspiraţia spirituală.

 Utilizat în cromoterapie, violetul are efecte de vindecare a sentimentelor inferioare precum gelozia, dar şi a stărilor inferioare greu controlabile, cum ar fi frica şi nervozitatea.

 Violetul este în special recomandat persoanelor cu aspiraţie spirituală, care vor să îmbine în viaţa lor, într-un mod armonios, spiritualitatea şi sexualitatea.

 

Albul

culorile si sexul 3 Albul simbolizează puritatea, iar lumina albă, aşa cum ştim cu toţii de la lecţiile de fizică din şcoala generală, include toate culorile spectrului. Lumina albă, descompusă printr-o prismă, formează cele şapte raze ale curcubeului. Lumina albă, aşadar, conţine în ea vibraţiile tuturor culorilor, în stare pură.

 Albul are şi el efect afrodiziac şi nu întâmplător rochiile de mireasă au, în mod tradiţional, caracteristica de a fi de un alb imaculat. Albul este astfel asociat unui erotism rafinat şi elevat.

 În tradiţia românească, mărţişorul – unul dintre simbolurile primăverii – este alcătuit din fire roşii şi albe. Mărţişorul, simbol al renaşterii vieţii primăvara şi al triumfului vieţii asupra morţii în întreaga natură, îmbină astfel pasiunea şi forţa vitală a roşului, cu sublimul, puritatea şi rafinamentul albului.

 Nu întâmplător, gestul de a oferi iubitei o floare de un alb imaculat este asociat iubirii pure, în timp ce gestul de a oferi iubitei o floare de culoare roşie este asociat iubirii pasionale. Mărţişorul îmbină, în mod simbolic, aceste două calităţi, iar cunoaşterea acestui lucru vă poate inspira în alegerea ambianţei, a decorului, a vestimentaţiei şi chiar a nuanţelor de machiaj, dacă doriţi să îmbinaţi aceste două tipuri de calităţi.

Argintiul, ca şi albul, este asociat romantismului şi iubirii ideale. Puteţi să sporiţi efectele de amplificare a romantismului ale unui decor sau ale vestimentaţiei, de exemplu, folosind câteva obiecte sau accesorii argintii.

 

Tonurile de Gri

 Tonurile de gri sunt, în principiu, contraindicate, dacă dorim să creăm efecte afrodiziace prin stimulare vizuală, cu ajutorul culorilor şi non culorilor, fie prin îmbrăcăminte, fie prin nuanţele sau tonurile mediului ambiant. O îmbrăcăminte gri, de exemplu, poate trece aproape neobservată, în timp ce roşul, aşa cum am mai menţionat, atrage atenţia. Nu întâmplător, toreadorii folosesc roşul.

 

Negrul

 Spre deosebire de alb, care include în lumina sa toate culorile spectrului, în forma lor pură, negrul este considerat a fi lipsa oricărei culori. Utilizat fără o bună măsură, negrul poate avea efecte depresive, dezechilibrante psihic, devitalizante, fiind un aşa numit hoţ de energie. Nu întâmplător acele locuri din spaţiu, din univers, în care materia şi energia se contractă şi aparent dispar, au primit denumirea de „găuri negre”. Cu toate acestea, însă, negrul are şi el, ca şi roşul, un puternic efect afrodiziac.

 În artele plastice, atât albul cât şi negrul şi nuanţele de gri sunt considerate a fi non culori.

 O lenjerie intimă de non culoare neagră, sau o îmbrăcăminte neagră, poate avea un puternic efect afrodiziac asupra privitorului. Negrul poate induce, de asemenea, sentimente de independenţă, precum şi anumite stări de curaj, de îndrăzneală, însă se recomandă a fi folosit cu precauţie în acest sens. În mod tradiţional, negrul este asociat cu misterul, cu secretele, dar şi cu senzualitatea.

 În Feng Shui se recomandă să nu se folosească non culoarea neagră în dormitor, şi nici pe pereţii sau pe tavanul vreo unei încăperi. Se recomandă, de asemenea, să se evite asocierea dintre negru şi galben.

 Însuşindu-vă într-un mod inspirat cunoştinţele despre culori prezentate mai sus, în acest articol, veţi fi apoi capabil sau capabilă să le folosiţi într-un mod inteligent şi înţelept. Cu ajutorul culorilor şi a non culorilor, puteţi să sporiţi efectele afrodiziace ale ambianţei, ale decorurilor, ale îmbrăcămintei şi, de ce nu, chiar a mâncărurilor. Se spune în folclor că dragostea trece prin stomac, iar culoarea mâncării puse pe masă poate crea şi ea efecte afrodiziace pentru cel care o consumă. Despre efectele afrodiziace ale mâncărurilor vom vorbi însă într-un alt articol.

 Acestea fiind spuse, vă urăm mult succes în descoperirea lumii fascinante a culorilor! Cu ajutorul culorilor, şi a non culorilor, vă puteţi crea singure sau singuri un colţ de paradis, un paradis cromatic aşa cum vi-l doriţi, în care să trăiţi clipe fascinante de extaz amoros împreună cu iubitul sau cu iubita dumneavoastră!