Si Daca e Adevarat – Marc Levy

 

Recomandare carte: Și Daca e Adevărat? – Marc Levy

si daca e adevarat marc levy

 Și Dacă e Adevărat? Câți nu ne-am pus această întrebare, trezindu-ne brusc dintr-un vis? Cum am reacționa dacă inexplicabilul ar intra în viața ta? Acesta este subiectul romanului Și Daca e Adevărat? a lui Marc Levy care s-a bucurat de un succes imens în întreaga lume. Romanul Și Dacă e Adevărat s-a vândut în peste 4 milioane de exemplare. Succes ce are și o urmare intitulată Te Voi Revedea.

 Personajul principal al romanului este un tânăr arhitect pe nume Arthur care tocmai s-a instalat în noul său apartament. Arthur este o ființă solitară care până acum nu a avut succes în dragoste. Arthur are parte de o surpriză imensă în momentul în care descoperă, în dulapul unei încăperi din apartament, o tânără femeie ce susține că ea este proprietara de drept a apartamentului. Însă Lauren, tânăra de care vorbim, dispare și apare după bunul plac.

 La început, Arthur are impresia că și-a pierdut mințile când își dă seama că este singurul care o vede, singurul care poate să îi vorbească. Aflăm rapid că de fapt, corpul material al lui Lauren se află pe un pat de spital, scufundat în comă profundă, în urma unui accident de mașină. Și cum lucrurile nu erau și așa destul de complicate, cei doi se vor îndrăgosti nebunește unul de altul.

 Singura problemă este că medicii, convinși că Lauren nu mai are șanse prea mari să își revină, iau decizia de a o deconecta de la aparate. Arthur și fantoma sa mult iubită vor încerca să facă tot ce le stă în puteri pentru ca acest lucru să nu se întâmple…

 O poveste neobișnuită, o poveste de dragoste magică cu multe semne de întrebare și cu puține răspunsuri posibile. O comedie romantică prin intermediul căreia autorul vrea să ne demonstreze că totul este posibil. O încercare a lui Marc Levy de a ne face să credem în spiritualitate, miracole și mai ales, în dragoste.

Categorie: