Învață să fierbi corect pastele

 

Pastele necesită o atenție deosebită la fierbere

Învață să fierbi corect pastele Poate că pentru mulți dintre noi fierberea pastelor nu este un subiect ce prezintă importanță. Este vorba de o mână de paste aruncate într-o oală cu apă fierbinte, cu puțină sare, lângă care atașăm un sos bun sau cumpărat la borcănel direct de la magazin, câteva fâșii de carne și legume și masa este gata. Cu toate acestea, parcă pastele nu ies la fel de gustoase acasă ca și la restaurant. Sunt doar paste, este imposibil să greșim atunci când le fierbem ați spune. Poate este de vină marca folosită... Ei bine, pastele necesită o atenție deosebită în bucătărie și dacă ne ghidăm după câteva reguli clare și simple, acestea ies deosebite.

 

Câte paste și câtă apă?

 De câte ori nu ne trezim că facem paste care ne-ar ajunge toată săptămâna? Și de câte ori nu ne trezim că au prea multă apă ori apa scade prea mult și trebuie să mai adăugăm la fiert o cană sau două? Care sunt așadar cantitățile ideale la fierberea pastelor?

O porție obișnuită de paste reprezintă 100 de grame. Deși vi se pare puțin, în farfurie, alături de sos nu vi se vor mai părea la fel. Astfel, fiecare 100 de grame (porție de o persoană) de paste se fierb într-un litru de apă cu puțină sare. Așadar, dacă aveți o familie de 3 persoane, fierbeți aproximativ 300 de grame de paste în 3 litri de apă. O lingură de ulei de măsline este ideală pentru ca pastele să fiarbă mai eficient și să fie mai gustoase.

 

Nu fierbeți pastele până se dezintegrează

 Pastele nu se fierb până când acestea devin o mână de resturi deloc atrăgătoare. Pastele se fierb puțin, câteva minute (în funcție de cât scrie pe ambalaj) și chiar mai puțin dacă intenționați să faceți un sos mai zemos și să le lăsați mai mult să fiarbă împreună cu sosul. Atunci când se fierb pastele, flacăra de la aragaz trebuie să fie cât mai mică, iar capacul trebuie să stea pe oală până când apa începe să fiarbă, iar odată adăugate pastele, oala trebuie descoperită.

 

Nu clătiți pastele cu apă rece

 Mitul care susține că pastele se clătesc după fierbere este de fapt o mare greșeală. După ce se fierb, acestea se scurg și se amestecă cu sos. În cazul în care le fierbeți și apoi imediat le spălați cu apă rece, tot amidonul din paste va dispărea și sosul nu se va mai lipi de paste și ulterior, acestea nu vor mai avea un gust la fel de plăcut așa cum ar fi trebuit să îl aibă. Pentru a vă bucura de un gust minunat, puteți prepara pastele în casă. Nu aveți nevoie de mașină specială de făcut paste, ci pur și simplu de câteva ingrediente simple (ouă, făină) și puțină răbdare, iar preparate astfel, pastele vor fi mult mai savuroase.

Categorie: