Slăbește cu ajutorul micului-dejun

 

Cum să slăbești cu ajutorul micului-dejun

slabeste cu ajutorul micului dejun Dacă îți dorești să slăbești câteva kilograme, cea mai bună soluție este să apelezi la micul-dejun. Iată cum poți slăbi cu ajutorul celei mai importante mese ale zilei.

 

Caută echilibrul

 Un mic-dejun perfect înseamnă o porție de proteine, o porție de fructe și o porție de glucide provenite din semințe integrale. Este amestecul perfect pentru o alimentație sănătoasă. Astfel, ți se va face foame abia după câteva ore de la luarea micului-dejun. Din păcate, multe persoane consideră că micul-dejun este sinonim cu o brioșă, un bol cu cereale sau o baghetă – toate acestea conțin glucide care cresc rapid nivelul de glicemie. Pentru o glicemie stabilă, pentru a nu ți se face foame repede, asigură-te că ai parte de alimentele potrivite la micul-dejun.

 

Treci de la cafea la ceai verde

 În plus față de proprietățile protective ale inimii, ceaiul verde prezintă o mulțime de avantaje în ceea ce privește pierderea în greutate. O ceașcă de ceai verde sporește viteza cu care arzi caloriile și accelerează viteza cu care corpul tău folosește grăsimea.

 

Consumă batoane de cerale făcute în casă

 Majoritatea mărcilor de batoane de cereale (granola) prezente în magazine au un conținut bogat de zahăr și de grăsimi. Pentru a-ți face un astfel de baton acasă amestecă două cești de fulgi de ovăz cu o ceașcă de fructe și semințe uscate și puțin zahăr brun. 

 Lasă-le la cuptor timp de 3-5 minute după care păstrează-le într-un recipient ermetic.

 

Uită de cafeaua latté

 Schimă cafeaua latté cu o cafea cu lapte degresat. Această înlocuire te va ajuta să eviți ingerarea a 100 de calorii. Ba mai mult, vei reuși să îți stabilizezi nivelul de glicemie.

 

Uită de alimentele obișnuite la micul-dejun

 De ce să te limitezi la alimentele obișnuite în ceea ce privește micul-dejun? Nimeni nu a spus că la micul-dejun trebuie să consumi doar cereale, ouă, suc de fructe sau croissante. Pentru un plus de varietate și de sănătate, consumă un bol cu supă sau un bol cu paste din semințe integrale. Un sandwich și un măr reprezintă micul-dejun ideal.

 

Consumă cel puțin 5g de fibre în fiecare dimineață

 Fibrele te vor scăpa de senzația de foame, îți curăță sistemul digestiv și nu conferă nicio calorie. Reprezintă ingredientul excelent în ceea ce privește pierderea în greutate. Cu toate acestea, majoritatea din noi consumăm sub cantitatea zilnică recomandată.

 Consumă alimente bogate în fibre la micul-dejun. Un măr mare, ½ de ceașcă de cereale bogate în fibre, ½ de ceașcă de mure sau două felii de pâine de secară – toate acestea îți vor conferi cele cinci grame de fibre necesare.

 

Îmbogățește iaurtul natural

 Iaurtul se numără printre cele mai sănătoase alimente din lume și reprezintă alegerea ideală pentru un mic-dejun sănătos, porția ideală de proteine. Uită de iaurturile cu fructe deoarece acestea conțin mult zahăr și calorii. In locul lor consumă un iaurt natural și îmbogățește-l cu cereale, fructe, semințe, miere sau puțină ciocolată neagră. O alternativă mult mai sănătoasă.

Categorie: