Ce facem cu resturile de mâncare?
Nu ştii ce să faci cu resturile de mâncare? Cu siguranţă că nu îţi doreşti să le arunci. Iată câteva trucuri pentru a le pune în valoare şi pentru a te bucura de cele mai savuroase feluri de mâncare. Ţi se va cere cu siguranţă încă o porţie.
Tartinadă de carne
Chiar şi o mică porţie de carne rămasă, fie ea de porc, fie ea de miel, este de ajuns pentru a prepara o fabuloasă tartinadă pentru un sandviş delicios. Mărunţeşte carnea şi amestec-o cu ceapă, cu ţelină, cu sare şi piper şi mai adaugă şi maioneză.
Supă cu carne de vită şi cu tăieței
Resturile de carne de vită şi de tăieţei se pot prepara pentru o supă consistentă. Mărunţeşte carnea şi amestec-o cu tăieţeii, cu suc de roşii şi cu supă de legume.
Un piure de cartofi ameliorat
Amestecă resturile de piure cu un ou bătut, cu ceapă verde mărunţită şi cu parmezan. Pune totul într-un vas, presară totul cu parmezan şi dă totul la cuptor până preparatul devine auriu.
Crutoane cu usturoi
Nu vei mai arunca astfel pâinea care nu mai este proaspătă. Amestecă usturoiul cu uleiul de măsline. Trage puţin amestecul la tigaie şi adaugă bucăţi de pâine uscată. Serveşte totul cald cu o supă.
Un crumble cu ghiveci
Dacă ţi-a mai rămas puţin ghiveci de ieri poţi prepara un crumble sărat. Poţi înlocui zahărul cu pesmet adaugă câteva seminţe de mac şi gata.
Poţi începe. Amestecă 45 de grame de unt cu 45 de grame de făină, 20 de grame de pesmet, 20 de grame de parmezan şi cu seminţele de mac, sare şi piper. Pune într-un vas resturile de ghiveci, cu cimbru şi foi de dafin, adaugă aluatul de crumble preparat şi dă totul la cuptor timp de 20 de minute.
Omletă cu legume
Mărunţeşte câteva legume fierte şi adaugă-le unor ouă bătute în care ai pus şi brânză răzuită.
Sloppy Joe pe biscuiţi
Resturile de la acest hamburger se pot folosi pentru a prepara altfel biscuiţii. Presară brânza şi resturile pe biscuiţi şi dă totul la cuptor.
Taco transformat
Dacă ai resturi de mâncare rămase de la un taco, poţi folosi carnea de vită mărunţită pentru a prepara un chili. Adaugă o cutie de fasole uscată şi un sos salsa. Dacă îţi mai rămân şi bucăţi de salată sau de roşii le poţi amesteca cu morcovii şi cu ardeii pentru a prepara o delicioasă salată.
Aperitivul este o sursă de inspiraţie originală
Moda verinelor este ideală pentru a prepara resturile de carne, de peşte sau de legume. Mai adaugă câteva crudităţi, puţină brânză proaspătă, ierburi fine şi gata. Resturile de carne se mai pot folosi şi pentru frigărui care se pot trage la tigaie cu puţin sos de soia sau pot fi servite alături de roşii sau lămâie.
Nu uita că o tartă sau un quiche oferă o posibilitate de reciclare imensă. Brânză, resturi de ghiveci, de carne, toate se pot transforma într-un crumble sărat, delicios.