5 asezonări vedetă pentru reţetele tale

 

5 condimente din 5 ţări

5 asezonari vedeta pentru retetele tale

 Diferitele reţete specifice unor anumite ţări te ajută să te bucuri de o experienţă gastronomică unică şi originală. Călătoreşte în jurul lumii cu papilele gustative cu 5 asezonări vedetă pe care ţi le propunem în acest articol.

 

Italia

 Vedeta pentru reţetele de aici – busuiocul. Este ideal pentru felurile de mâncare pe bază de roşii, pe bază de carne de iepure sau pasăre.

 Pentru a profita la maximum de savoarea si parfumul său, adaugă-l cât mai proaspăt la sfârşit. Poţi încerca să prepari şi o vinegretă cremoasă cu busuioc.

 

India

 Vedeta pentru reţetele de aici- garam masala, un amestec de mirodenii. Este ideal pentru curry, pentru biryani şi pentru pakoras.

 Poţi miza pe un amestec mai blând şi să îi adaugi şi alte mirodenii precum chimionul, scorţişoara sau cuişoarele. Poţi miza pe boabele întregi pe care să le macini chiar tu.

 

Coreea

 Vedeta pentru reţetele de aici – ardeiul foarte iute. Este ideal pentru toate tocăniţele şi supele dulci şi picante sau kimchi.

 Trebuie să ştii un lucru – anasonul stelat şi sosul de soia sunt cele care pot îmblânzi gustul puternic al ardeiului iute. Poţi încerca să prepari nişte creveţi cu ardei iute şi cu mango.

 

Grecia

 Vedeta pentru reţetele de aici – oregano. Oregano este ideal pentru a asezona carnea şi peştele la grătar. Îl poţi folosi şi pentru a asezona marinatele pe bază de ulei, de suc de lămâie şi usturoi. Este ideal şi pentru o reţetă de ton cu vinegretă de oregano şi cu capere.

 

Polonia

 Ingredientul vedetă de aici este chimionul. Ideal pentru cârnaţi, pentru peştele marinat sau pentru felurile de mâncare cu varză. Îl poţi folosi împreună cu seminţele de ienupăr şi cu anason. Se poate folosi pentru cous-cous, pentru curry, pentru orez sau pentru cartofi. Se poate folosi şi alături de brânză.

Categorie: