8 feluri sănătoase de a prepara ceapa

 

8 rețete cu ceapă

8 feluri sanatoase de a prepara ceapa

 Ceapa este o legumă plină de beneficii pentru sănătate. Iată câteva feluri de a le integra în regimul tău alimentar.

 

Un platou cu salată

 Garniseşte un platou cu rondele de castravete, cu rondele de ceapă roşie, cu brânză de capră şi cu pătrunjel. Adaugă peste un strop de ulei de măsline şi puţin suc de lămâie.

 

O salsa plină de prospeţime

 Adaugă unui suc de lămâie următoarele alimente bucăţele – ardei iute, ceapă, roşii şi coriandru. Foloseşte acest amestec pentru a umple un taco sau drept garnitură pentru chifle sau feluri de mâncare sărate.

 

Cele mai delicioase produse de patiserie

 Incorporează ceapa verde mărunțită şi ierburi fine pentru biscuiţii englezeşti scones. Poţi folosi acest amestec şi pentru pâinicile cu porumb. Este de ajuns dacă îl încorporezi aluatului în timpul preparării.

 

Un sos pentru salată

 Amestecă următoarele ingrediente într-un robot- eşalotă, cimbru, ulei de măsline, oțet alb și muștar de Dijon.

 

Pentru a pune în valoare un preparat rotisat

  Pentru asta nimic mai ușor. Adaugă eşalotă şi felii mari de ceapă albă la felul de mâncare rotisat pentru a-i pune cel mai bine în valoare gustul cărnii de vită, de porc sau de pui.

 

Peşte preparat

 Pune la sotat felii de ceapă şi de praz până devin foarte fragede. Pune totul pe fundul unei caserole şi adaugă peste şi un file de peşte. Poți adăuga și puțin vin alb.

 

Ceapa albă crudă

 Ai nişte invitaţi? Le poţi oferi un Bloody Caesar servit cu o ceapă de primăvară.

 

Supă cu patru tipuri de ceapă

 Taie bucăţele o ceapă roşie, un praz, o ceapă galbenă şi patru eşalote. Pune totul la sotat în ulei de măsline. Garniseşte apoi supa cu felii de baghetă şi cu brânză. Prepară totul până când brânza se topeşte.

 Tu cum consumi ceapa? Te aşteptăm cu câteva trucuri şi sfaturi.