Cum poți găti dacă nu ai cuptor

 

Rețete fără cuptor

cum poti gati daca nu ai cuptor

 Un festin original și gurmand este posibil chiar dacă nu deții un cuptor. Îți venim în ajutor pentru a prepara cele mai delicioase rețete fără cuptor și pentru a prepara fără complexe un meniu de la aperitiv la desert.

 

Rețete pentru aperitiv fără cuptor

 Atunci când nu ai cuptor, trebuie să mizezi pe unele ingrediente esențiale, cum ar fi pâinea de exemplu. Poți servi de exemplu tartine de pâine pe care le poți servi cu ceea ce ai prin cuptor. Pâinea tartinată cu brânză, cu tarama sau cu un caviar de vinete este la fel de delicioasă. Mai poți folosi șuncă de vită uscată, un sos chutney gurmand sau ierburi proaspete. Rulează totul și prinde cu o scobitoare.

 Mai poți miza și pe verine pe care le poți umple în funcție de gusturi cu fructe sau cu legume- pepene galben, pepene roșu, castraveți, roșii pe care le poți amesteca cu brânză, cu măsline și ierburi aromatice.

 Rilettele de pește care se pot obține sunt și ele foarte potrivite Se pot obține amestecând fileuri de sardine, de ton sau de păstrăv afumat cu mascarpone sau cu brânză, cu măsline, cu țibuletă și cu sare și piper după gust.

 Cele mai potrivite sunt și frigăruile care asociază carnea cu fructe sau cu bile de mozzarella. Te poți distra și cu niște ravioli preparate pe aburi.

 

Antreuri fără cuptor

 Poți prepara bineînțeles o supă rece. Sau mai poți umple un avocado, un ardei, ciupercile cu crabi, cu sardine, cu brânză, cu ouă fierte cu maioneză, cu jambon, etc.

 Mai poți miza fără probleme pe salatele complete de genul tabouleh care asociază legumele proaspete cu cerealele. Dar și salatele de quinoa, de mere sau de morcovi sunt la fel de potrivite. Pentru un efect garantat te poți gândi la un mille feuille cu pește și cu legume. Un preparat estetic, gurmand și plin de surprize.

 

Feluri de mâncare principale fără cuptor

 Cel mai bun compromis – să mizezi pe farfurii complete care asociază fibrele, proteinele crude și cerealele. Poți prepara astfel un carpaccio, un tartar de pește sau de carne, care nu afectează deloc silueta și care sunt foarte delicioase.

 Sau mai poți miza fără complexe pe paste pe care le poți varia la infinit, folosind roșii, măsline, slănină, muguri de pin, dar și pe salate sănătoase cu o bază de cereale, legume și semințe crunchy.

 

Deserturi fără cuptor

 Nu ai nevoie de cuptor pentru cele mai delicioase deserturi. Mizează pe fructe din care să prepari salate, supe reci, frigărui sau un tiramisu care poate să aibă 100 de variante.

 Congelatorul te poate ajuta atunci când nu ai cuptor pentru a prepara un desert înghețat din petit suisse, din iaurt sau din brânză care pot fi amestecate cu fructe – cu fructe roșii, cu prune, etc.

 Mai poți miza și pe unele deserturi mai gurmande precum spuma de ciocolată, cele mai moi tarte flan, cele mai delicioase creme care sunt atât generoase cât și reconfortante.

Categorie: