Cum să folosești lămâia în bucătărie

 

Învață să folosești așa cum trebuie lămâia în bucătărie 

cum sa folosesti lamaia in bucatarie

 Nu există ceva mai versatil ca și lămâia. Proaspătă sau la grătar, cu coaja sau sub formă de suc, rondele sau tăiată în două, utilitatea sa în domeniul bucătăriei nu mai trebuie să fie dovedită. Iată un mic ghid.

 

Pentru a poșa sau pentru a prepara un file de pește pe aburi

 Pune niște rondele de lămâie pe fundul unui vas atunci când vrei să poșezi un pește pentru a te asigura că se va prepara în mod uniform sau de jur împrejurul fileului de pește sau chiar în interiorul unei papiote pentru ca parfumul lămâii să penetreze cât mai bine în carnea peștelui.

 

Nu lasă pastele să se lipească

 Din cauza faptului că apa de la robinet este cel mai adesea alcalină, aceasta are tendința de a deranja cel mai adesea aranjarea chimică a proteinelor din paste, ceea ce duce la detașarea unor bucăți de amidon și creează un fel de lipici. Dacă vei adăuga 2 lingurițe de suc de lămâie pastelor tale vei reuși să protejezi proteinele și pastele nu se vor mai lipi între ele.

 

Trucul secret al tocănițelor și al supelor

 Înainte de a consuma pui, supă de legume sau o tocăniță trebuie să te folosești de puțin suc de lămâie. Mai poți adăuga și puțină coajă de lămâie înainte de preparare pentru a lăsa parfumul floral să se infuzeze.

 

Pentru a însoți legumele

 Fie că vorbim despre orez, de spre linte, despre legume sau despre cartofi, toate garniturile adoră lămâia. Sucul și coaja pot elibera aromele într-un mod surprinzător.

 

De preparat alături de o carne sau de un pește

 Punând la preparare rondele de lămâie până când acestea devin puțin mai negre, le poți folosi apoi sucul pentru o bucată de carne sau un file de peste sau chiar și pentru un sos. Prepararea lămâii o va face pe aceasta să devină mai caramelizată, datorită zahărului din suc, deci te vei putea bucura de unele savori mai complexe.

 

Pentru a pune în valoare untul

 Sucul de lămâie poate completa perfect untul. Pentru patru linguri de unt topit trebuie să folosești o lingură de suc de lămâie.

 

Pentru a înlocui vinul în sosuri

 Pentru a înlocui vinul din preparate – care este o sursă de aciditate, trebuie să folosești pur și simplu un amestec de supă de pui și de suc de lămâie.

 

Categorie: