Folosește legumele în deserturi

 

Desert cu legume

foloseste legumele in deserturi

 Dacă multă vreme legumele erau destinate doar felurilor de mâncare sărate, acum nu mai este cazul. Acestea pot înlocui de acum înainte foarte uşor untul sau uleiul în deserturi, deserturi pentru care vor veni cu mai multă dulceaţă fără să ridice însă nivelul de glicemie. În plus, adăugând un dovleac sau un avocado, într-un flan sau o tartă, vei satisface şi aporturile nutriţionale şi ale celor mai mici capricioşi. Şi unele legume pot îmbunătăţi consistenţa unor deserturi venind cu mai multă lejeritate dar şi un aluat mai moale.

 

Avocado

 Un fruct cremos care se poate reduce sub forma unui piure pentru a înlocui untul în glasaje. Se poate şi bate pentru a se încorpora într-o tartă flan sau pentru a se adăuga în prepararea unei creme glasate, a unor tipuri de prăjituri, muffins sau pâinici rapide. Este şi foarte bogat în potasiu, mult mai bogat decât banana de exemplu şi contribuie la prevenirea cardiopatiei.

 Avocado se poate degusta şi simplu într-o salată mai exotică sau într-o spumă dulce asezonată cu puţin ardei iute.

 

Ardeiul roşu

 Se poate şi el coace şi se poate reduce în sos pe care îl poţi folosi alături de zmeură la un panna cotta cu vanilie sau la o spumă de ciocolată.

 

Mazărea se poate folosi în macarons.

 Aluatul de fistic se poate înlocui cu un piure de mazăre foarte dulce. O poţi folosi şi în crema de zahăr ars pe care o mai poţi parfuma cu mentă.

 

Sparanghelul

 Se poate folosi şi el pentru o prăjitură cu fructe roşii. Dar şi în soufle alături de un şerbet de cocos este la fel de original. Feniculul este sublim în tartele Tatin. Sau alături de felii de pepene galben sau portocale.

 

Fasolea din conservă

 Clătite, fără boabe şi reduse sub formă de piure, păstăile de fasole vor veni cu un gust mai bogat pentru prăjituri, pentru muffins, etc. Au o savoare neutră, mai ales cele albe. Şi toate tipurile de fasole sunt bogate în fier şi contribuie deci şi la oxigenarea sângelui.

 

Vânăta

 Adaugă în preparatele tale dulci pulpa de la vânătă preparată la microunde şi redusă sub formă de piure. Sau mai poţi încerca să umpli o vânătă cu ciocolată, cu ricotta, cu fructe confiate şi o poţi prepara şi servi alături de un sos de ciocolată. Este o legumă bogată în fitonutrienţi care protejează celulele nervoase.

 

Sfeclă, morcov, dovleac, cartofi dulce napi… toate crude

 Le poţi răzui şi adăuga în tot felul de preparate. Sunt bogate în betacaroten şi pot contribui deci la sănătatea ochilor. Poţi încerca cea mai delicioasă prăjitură - cu morcovi şi cu brânză.

 

Piure de dovleac, de cartof dulce

 Adaugă preparatelor tale un piure făcut în casă sau unul gata preparat. Îl poţi folosi pentru biscuiţi, pentru tarte, clătite sau muffins. Biscuiţii cu dovleac şi cu brânză sunt cei mai delicioşi.

 

Roşiile şi castraveţii

 Se pot folosi pentru cele mai delicioase şerbeturi sau sucuri granita. Le poţi pune cel mai bine în valoare cu mentă sau cu căpşuni.