Uleiul de argan

 

Uleiul de argan în bucătărie

uleiul de argan

 Să găteşti cu uleiul de argan este un lucru foarte la modă. Un ulei destul de scump şi foarte nobil, care este apreciat de către cei mai mari master chefs, datorită parfumului său de alune pe care îl degajă. Descoperă-l şi tu şi mergi cu papilele gustative în călătorie.

 Gustul lejer şi parfumat al uleiului de argan este cel care pune în valoare cele mai delicate nuanţe atât ale cărnii cât şi ale peştelui. 

 În plus, uleiul de argan este bogat în vitamina E, în materii grase oleice-linoleice şi conţine un procent de 80% de acizi graşi nesaturaţi.

 Şi s-a dovedit faptul că uleiul de argan poate reduce riscul apariţiei unui infarct prin reducerea nivelului de colesterol rău.

 Uleiul de argan cu reflexii pale şi somptuoase de un galben minunat este considerat a fi cel mai nobil ulei şi se foloseşte în cea mai rafinată gastronomie.

 

Uleiul de argan poate să intre în compoziţia celor mai originale reţete şi a unor feluri de mâncare delicate

 Un strop de ulei de argan este cel care îţi va sublima preparatele cu cele mai originale note gustative şi însorite care îţi vor uimi toţi invitaţii.

 

Uleiul de argan se poate folosi în principal pentru fripturi şi mai ales în asezonarea salatelor

 Câteva picături din culoarea sa minunată portocalie- galben sau de miere sunt de ajuns pentru a te bucura de savoarea sa fructată.

 - Se poate folosi şi într-un fel de mâncare cu crudităţi, pentru un tablouleh, un couscous sau pentru tajine. Cel mai delicios este rece pe post de tuşă finală pentru peştele la grătar, pentru carnea de pasăre sau pentru legumele sotate.

 - În ulei de argan se poate lăsa la marinat câteva ore brânza de capră. Alături de carpaccio uleiul de argan este cel mai delicios.

 

Uleiul de argan este delicios şi alături de peşte

 Îl poţi prepara în papiote şi să parfumezi cu un strop de ulei legumele preparate pe vapori pentru a le parfuma cât mai subtil. Nu ezita şi prepară şi somonul mai original, adăugând miere şi ardei iute de Cayenne de exemplu.

 

Uleiul de Argan folosit la desert

 În ceea ce priveşte desertul, poţi schima cu ulei de argan untul sau uleiul pe care le foloseşti de obicei. Poţi prepara desertul cu jumătate ulei, jumătate unt. Şi te poţi lăsa tentat de muffins, de biscuiţi sablaşi şi de alte prăjituri. Nu uita nici de ciocolată.

 Savoarea uleiului de argan se potriveşte de minune şi cu ciocolata.

Categorie: