Plante cu savori surprinzătoare

 

Plante cu savori surprinzătoare pentru a-ţi parfuma felurile de mâncare

plante cu savori surprinzatoare

 Ştiai că este posibil să savurezi nişte stridii fără să te jeneze textura lor sau să mănânci seara un caramel fără să îţi fie teamă că te vei îngrăşa? Bogăţia naturii îţi vine în acest caz în ajutor. Aceasta este cea care îţi permite să ronţăi o plantă cu gust de stridie, să consumi un fruct cu gust de caramel sau să te delectezi cu multe alte savori minunate.

 

Arborele cu fazani sau leycesteria formosa. Sau Caprifoiul de Himalaya

 Se numeşte şi arborele cu fazani datorită faptului că face deliciul fazanilor care iubesc gustul său care ne duce cu gândul la caramel.

 Fructul său negru într-un adăpost mai purpuriu, pe lângă faptul că este decorativ, are şi un gust minunat de caramel. Fructul nu este deloc dulce, ba chiar mai este şi puţin amar şi oferă un moment gurmand cu zero calorii.

 

Planta Curry, Nemuritoarea (Helichrysum italicum), cunoscută şi sub numele de Imortela

 Este o plantă, care chiar dacă poartă numele unei faimoase mirodenii exotice, nu produce curry. Deoarece adevăratul curry este un amestec de condimente care poate varia în funcţie de regiuni. În general conţine chimion, cardamom, ghimbir, coriandru, ardei iute, etc. Dar frunzele sale au şi gustul şi mirosul acesteia. Deci dacă vrei să vii cu o tuşă de curry la tine în bucătărie, poţi adăuga la sfârşit în felurile de mâncare, această plantă.

 

Menta măr verde

 O mentă care va parfuma foarte bine salatele de fructe dar şi orice alt tip de desert sau de infuzie. Va veni cu un gust foarte pronunţat de măr verde.

 

Salvia ananas

 Este o plantă aromatică care vine din Mexic şi care are nişte frunze cu un parfum fructat, care ne duce cu gândul la ananas. 

 Frunzele cu gust de ananas pot aromatiza salatele de fructe, deserturile sau chiar şi băuturile. Se pot degusta şi pe post de infuzie.

 

Busuiocul lemn dulce

 Busuiocul lemn dulce sau busuiocul thai are o aromă puternică de lemn dulce. Se potriveşte de minune cu coriandrul în tot felul de marinate şi de salate.

 

Menta ciocolată

 Vrei o gustare cu zero calorii? O vei găsi tot în natură. Frunzele mentei ciocolată se pot ronţăi, se pot degusta în infuzie sau se pot folosi pentru a parfuma deserturile sau saltele de fructe.

 

Mertensia maritima sau planta cu gust de stridii

 Frunzele acestei plante cu gust de stridii se pot consuma crude, în salată sau preparate cu oţet. Se pot folosi şi pentru felurile de mâncare pe bază de peşte.