Usturoiul negru

 

Usturoiul negru, o specialitate asiatică necunoscută

usturoiul negru

 Usturoiul negru… nu te lăsa păcălit de aspectul său. În acest caz, hainele nu fac leguma. Usturoiul negru este un partener ideal pentru sănătatea ta și care respectă mediul în același timp.

 Nu toată lumea cunoaște acest magnific produs. Chiar dacă nu este foarte popular în Europa, în Asia, usturoiul negru face parte din meniul obișnuit deja. Se folosește foarte mult în bucătăria thailandeză şi cea coreeană, chiar dacă originea sa este una japoneză.

 Şi dacă la prima vedere nu prea te atrage cu aspectul său, este partenerul ideal pentru sănătatea ta. La prima vedere usturoiul negru seamănă cu un usturoi clasic dar mai uscat. Şi când îl deschizi îţi dai seama că este şi mai închis decât cel clasic. Este negru cu un aspect aproape carbonizat.

 Şi chiar dacă pare uscat, usturoiul negru este moale şi fraged. Şi are şi un gust mai lejer şi mai dulce decât usturoiul clasic. Şi asta datorită fermentației sale naturale deoarece usturoiul negru nu se regăsește în stare naturală în natură. Se obține prin fermentare.

 Savoarea sa pronunțată, dar şi ușor lejeră mai vine şi cu o notă ca de oţet balsamic şi de lemn dulce. Are deci un efect de bomboană dulce în gură. Usturoiul negru este unul din cele mai puternice alimente pe care le putem găsi. Beneficiile sale sunt de 10 ori mai puternice decât cele ale unui usturoi clasic.

 

Care îi sunt beneficiile usturoiului negru

 Usturoiul negru te ajută să îţi întăreşti sistemul imunitar şi ajută şi la reducerea riscului vascular. Are o puternică virtute anti-oxidantă şi poate reduce şi nivelul de grăsimi şi de colesterol. Are şi un efect hipotensor şi poate întări şi inima.

 Usturoiul negru este considerat a fi şi cel mai bun remediu natural pentru a evita orice tip de gripă sau de răceală.

 În plus, usturoiul negru poate favoriza şi digestia şi nu vine cu un gust rău în gură. Poate să combată şi stresul şi depresia. Este şi un energizant natural. Din acest motiv în Thailanda se adaugă şi băuturilor energetice. Şi în fine, mai are şi un alt beneficiu – poate să prelungească durata de viaţă.

 Usturoiul negru se poate folosi în rețete ca și cel obișnuit. Are un gust mai lejer şi se poate digera mai uşor.

 

În sosuri, usturoiul negru va veni cu mai multă savoare

 Îl poţi folosi pentru roşii, pentru sosurile cremoase şi cele cu brânză. Pune un usturoi negru în risotto pentru a te bucura de cea mai delicată savoare. Cel cu ciuperci va fi cel mai savuros. Se mai poate folosi şi în supe, în tot felul de preparate cu carne sau tocăniţe.

 

Categorie: