Vanilia, aroma preferată din bucătărie

 

Vanilia ne învăluie cu un parfum îmbătător

vanilia aroma preferata din bucatarie

 Fructul unei orhidee, vanilia este aroma preferată a multora dintre noi. Semințele sale negre sunt cele care aromatizează de minune deserturile și vin cu o dulceață neașteptată pentru toate felurile de mâncare sărate.

 Vanilia este cea care învăluie toate felurile de mâncare cu un parfum îmbătător, delicat și exotic.

 

Varietățile vaniliei

 Vanilia Fragrans este cea mai cultivată specie de vanilie din lume, o specie care se cultivă în India, în Indonezia, în Mexic, etc.

 Aceasta poartă numele de vanilie de Bourbon atunci când provine din Madagascar, Comores sau Reunion. Vanilia din Tahiti este o varietate mai fructată care îi seduce pe cunoscători.

 

Vanilia și virtuțile ei

 Vanilia este cea care facilitează digestia. Aroma sa vine cu mai mult gust și te ajută să nu mai folosești așa mult zahăr. Parfumul său vine cu un efect calmant și are un efect antistres.

 

Vanilia în bucătărie

 Semințele sale pot parfuma cu eleganță o supă cremă de topinambour, un tartar de somon, o salată de gambas, etc. În ceea ce privește carnea, aceasta pune cel mai bine în valoare un blanquette de vită sau un magret de rață. Și nici un desert nu poate să îi reziste – o tartă cu brânză, o cremă cu cafea, o supă de fructe sau o prăjitură cu castane.

 Vanilia iubește și deserturile și este ideală alături de tot felul de biscuiți, de madlene, de cupcakes sau de choux a la creme.

 Nu uita nici că vanilia pune în valoare toate preparatele pe bază de fructe- compoturi, tarte, fructe poșate, etc. Un sos coulis de fructe cu vanilie este și el cel mai delicios.

 Vanilia face minuni și în preparatele mai sărate alături de creveți, de languste, de somon, de pui, sau de un file mignon de porc. Te mai poți delecta și cu scoicile Saint Jaques parfumate cu o spumă de vanilie.

 

Vanilia - trucuri și sfaturi

 - Pentru a parfuma un desert pentru patru persoane ai nevoie de o păstaie de vanilie.

 - Pentru a –i întări savoarea, trebuie să o lași o noapte la infuzat într-un recipient deschis.

 - Pentru a o păstra, trebuie să pui într-un vas ermetic 2 picături de rom pentru a se păstra o umiditate optimă.

 - Pentru a personaliza aluatul tău pentru tartă, poți folosi o linguriță de extras de vanilie.

 - Pentru a-ți aromatiza uleiul, pune două păstăi de vanilie în 75 cl de lichid.

 - Pentru a prepara un extras de vanilie trebuie să pui la macerat 3 păstăi de vanilie în 60 cl de alcool timp de 2 săptămâni.

 

Categorie: