Rețete de iarnă în verine

 

5 idei de rețete de iarnă în verine

retete de iarna in verine

 În orice anotimp sau în orice zi, verinele trebuie să se regăsească la tine pe masă. Din acest motiv, îți venim în ajutor cu câteva idei de preparate pentru iarnă care se pot degusta direct din pahare.

 

Dovlecelul trebuie să fie la loc de cinste în verinele tale în acest sezon

 Un piure de dovleac și șuncă la grătar, cremă de ciocolată cu dovleac sau o spumă de dovleac și de brânză de capră proaspătă, alegerile și ideile nu lipsesc atunci când vine vorba despre cele mai rafinate asocieri.

 

Un capuccino de castane

 Sunt de ajuns câteva castane, puțină smântână lichidă dar și o supă de pui pentru a prepara ceva care seamănă cumva cu o cafea. Îl poți servi în verine sau chiar și în cești pentru a păcăli pe toată lumea.

 

Supa se poate servi și ea din pahare

 Supa de praz și de cartofi, supa de dovleac, supa cremă de mazăre sau clasica supă de ceapă au toate un alt gust atunci când se servesc dintr-un pahar cu picior și de ce nu, cu paiul.

 

Ouăle se pot transforma și ele în aliații tăi de preț atunci când vine vorba despre verine

 Ce poate fi mai rafinat decât un ou poșat care vine cu tușa finală pentru o verină sărată care poate că este prea simplă pentru gusturile tale?  Sau poate că preferi o brouillade cu truffe sau ciuperci servită într-un pahar colorat.

 

Iarna fructele proaspete nu prea te tentează să le consumi

 Dar pentru a-ți asigura porția zilnică de fructe și legume apelează la fructele uscate pentru cel mai crocant desert. Este foarte ușor de realizat. Ai nevoie doar de puțină brânză albă sau de iaurt, de câteva fructe uscate la alegere, dar și de un strop de dulceață pe deasupra pentru o notă cât mai gurmandă.