Sosul chantilly în varianta sărată

 

Sosul chantilly sărat, șic și festiv

sosul chantilly in varianta sarata

 Termenul de sos chantilly desemnează cu siguranță un fel de frișcă bătută dulce, dar cine a zis că nu te poți distra cu tradițiile culinare? Sosul chantilly sărat este original, este ușor de preparat și este un sos foarte rafinat. Un must pentru cele mai delicioase preparate mai ales dacă vrei să prepari unele mai festive.

 

Cum poți obține sosul chantilly sărat?

 Ai mai multe opțiuni la îndemână:

 - încorporează sare și aromate la alegere după ce ai bătut frișca și după ce ai obținut o consistență cremoasă și fermă. Aici intră sucul de lămâie, coaja de lămâie, condimente pudră sau ierburi fine.

 - prin infuzie poți încălzi sosul cu un ingredient destinat să îl parfumeze – ierburi uscate, slănină afumată sau condimente.

 - prin amestec, cu un ingredient moale la alegere. Aici intră un piure de legume colorate, sfeclă de exemplu. Mai poți folosi brânză sau foie gras. Pentru această tehnică trebuie să folosești și sifon.

 

Ce poți face cu sosul chantilly sărat?

 - îl poți folosi pe post de substitut lejer al maionezei. Este delicios cu creveții fierți de exemplu. Mai poți de asemenea să aerezi pur și simplu maioneza fără să o suprimi în întregime punând ușor în ea o frișcă natur.

 - sosul chantilly este delicios și alături de peștele afumat. Un pește afumat preferat plus un sos chantilly cu citrice, plus ierburi proaspete reprezintă un apertiiv care îi va atrage și îi va delecta cu siguranță pe toți.

 - se mai poate folosi și pentru a umple delicatele choux a la creme. Vei obține un preparat sărat minunat.

 - trebuie să cedezi și modei verinelor. De exemplu poți folosi sosul chantilly cu foie gras și cu batoane de turtă dulce prăjite. Sau mai ai și alte opțiuni la îndemână – un sos chantilly cu brânză și cu miez de nucă, sau tartar de avocado cu un sos chantilly cu lămâie și cu țibuletă plus ouă de somon.

 - poți forma un fel de bulete de sos pe care să le presari peste supele fierbinți în momentul servirii. Vei reuși un contrast de rece și de cald minunat. Poți încerca de exemplu un sos chantilly infuzat cu slănină afumată peste o supă de dovleac. Un preparat foarte șic și foarte ușor de preparat.

 - poți pune de asemenea sosul peste cartofi sau peste carne. Vei obține cele mai delicioase preparate.

Categorie: